Υαλουρονικό οξύ: Δες πώς θα το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά για να τα ενυδατώσεις

Μαρία Ροδίτη
Υαλουρονικό οξύ: Δες πώς θα το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά για να τα ενυδατώσεις

Τέρμα όσα ήξερες ως τώρα! Το υαλουρονικό οξύ κάνει καλό και στα μαλλιά, εκτός από την επιδερμίδα του προσώπου σου.

Σίγουρα έχεις ακούσει για το υαλουρονικό οξύ και τα οφέλη του στην επιδερμίδα. Πολύ πιθανόν, μάλιστα, να έχεις ένα serum υαλουρονικού οξέος στο μπάνιο σου, το οποίο και απλώνεις στην επιδερμίδα σου για να την ενυδατώσεις σε βάθος.

Γιατί η βασική λειτουργία αυτού του συστατικού είναι να ενυδατώνει βαθιά το δέρμα. Όχι μόνο το δέρμα, όμως! Το υαλουρονικό οξύ είναι πολύ ωφέλιμο και για τα μαλλιά. Το ήξερες αυτό;

10 προϊόντα με υαλουρονικό οξύ για να προσφέρεις στο δέρμα σου την ενυδάτωση που έχει ανάγκη

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει και σε προϊόντα μαλλιών

Υαλουρονικό οξύ δεν θα βρεις μόνο σε κρέμες προσώπου, σε serum ή σε sheet masks. Θα βρεις και σε προϊόντα μαλλιών, όπως τα σαμπουάν και τα conditioners.

Κι αυτό, γιατί το υαλουρονικό οξύ εισχωρεί στα θυλάκια της τρίχας χαρίζοντας στα μαλλιά extra απαλότητα και προλαμβάνοντας συγχρόνως από το σπάσιμο.

via GIPHY

Ωστόσο, οι επιλογές σου στο υαλουρονικό οξύ και στη χρήση του στα μαλλιά… δεν σταματούν εδώ.

Σύμφωνα με την TikToker, Kaitlyn Boyer, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το serum υαλουρονικού οξέος στα μαλλιά σου για πολύ εντατική και βαθιά ενυδάτωση.

Serum υαλουρονικού οξέος στα μαλλιά

Αν έχεις ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες, χρησιμοποίησε serum υαλουρονικού οξέος στα μαλλιά σου. Αυτό το trick προτείνει η Kaitlyn Boyer, η οποία εξήγησε στο TikTok της πώς ακριβώς δρα αυτό το συστατικό στην τρίχα.

Στην ουσία, το υαλουρονικό οξύ δεν ενυδατώνει αυτό καθ’ αυτό τα μαλλιά, αλλά βοηθά ώστε η τρίχα να απορροφήσει όλη την υγρασία του περιβάλλοντος και να ενυδατωθεί βαθιά. Για την ακρίβεια, όταν το serum εφαρμόζεται σε βρεγμένα μαλλιά, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να συγκρατήσει περίπου 1000 φορές το βάρος του σε νερό.



Μετά από δύο μέρες χρήσης serum υαλουρονικού οξέος, λοιπόν, θα δεις τεράστια διαφορά στην τρίχα σου.

Πώς ακριβώς θα το χρησιμοποιήσεις; Check στην gallery και… ξεκίνα ευθύς αμέσως.

Cover photo: freepik.com