The fishbone braid: Δες πώς θα φτιάξεις αυτήν τη chic και ιδιαίτερη αλογοουρά

Μαρία Ροδίτη
The fishbone braid: Δες πώς θα φτιάξεις αυτήν τη chic και ιδιαίτερη αλογοουρά

Μοιάζει πολύ με πλεξούδα ψαροκόκαλο, αλλά… δεν είναι!

Λατρεύω τις αλογοουρές και γενικά τα πιασμένα μαλλιά. Θεωρώ ότι είναι chic, ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και σώζουν για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί δεν μπλέκονται με τη μάσκα μου και δεύτερον, γιατί με κρατούν δροσερή.

Με βοηθούν, δηλαδή, να μη ζεσταίνομαι από τα μαλλιά μου (να μην το παινευτώ, αλλά έχω και πολλά)!

Επειδή, λοιπόν, τελευταία βαρέθηκα την κλασική αλογοουρά, αποφάσισα σήμερα να ψάξω στο Instagram και να βρω αυτό το… κάτι διαφορετικό. Και το βρήκα. Εντόπισα μια ultra chic και ιδιαίτερη αλογοουρά ονόματι the fishbone braid.

Video: Δες πώς θα κάνεις 3 super chic χαμηλούς κότσους πανεύκολα

Πώς θα κάνεις τη fishbone braid

Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομά της, πρόκειται για μια πλεξούδα-αλογοουρά, ψαροκόκαλο. Δεν είναι, όμως, η κλασική πλεξούδα ψαροκόκαλο που όλες ξέρουμε.

Η Anisa Sojka, η Instagrammer που λατρεύει να δείχνει videos με κομψά χτενίσματα στα μαλλιά της, έχει επιλέξει να μην κάνει ψαροκόκαλο όλη την επιφάνεια της αλογοουράς.

https://www.instagram.com/reel/CGnF_bgAPOi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όπως είδες, για να φτιάξεις αυτήν την αλογοουρά, θα χρειαστείς μια βούρτσα μαλλιών, μια φουρκέτα και δυο λαστιχάκια.

Χτενίζεις καλά τα μαλλιά σου, τα πιάνεις με λαστιχάκι σε κλασική αλογοουρά και τυλίγεις μια τούφα γύρω από το λαστιχάκι στερεώνοντάς τη με φουρκέτα.

Στη συνέχεια, προσθέτεις ακόμη ένα λαστιχάκι στη μέση της αλογοουράς και τα μαλλιά που περισσεύουν τα περνάς στο κέντρο της αλογοουράς. Έτοιμο το fishbone braid σου.

Δώσε ένα twist με hair accessories

Αδιαμφισβήτητα αυτή η αλογοουρά-πλεξούδα μπορεί να «σταθεί» σε all-day εμφανίσεις. Κάνε την και για να πας στο γραφείο, αλλά και στη βραδινή σου έξοδο και σίγουρα θα ξεχωρίσεις.



Αν θέλεις, όμως, να της κάνεις ένα update, πρόσθεσε μερικά hair clips. Τσιμπιδάκια με στρας ή με πέρλες είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να δώσεις glam σε αυτό το super chic χτένισμα.

Καλή επιτυχία!

Μισό λεπτό! Στην gallery σού έχω κι άλλα υπέροχα χτενίσματα της Anisa Sojka. Check them!

Photos: @anisasojka