Ασχολήθηκες ποτέ με το pH των μαλλιών σου; Όλα θα τα μάθεις σήμερα

Μαρία Ροδίτη
Ασχολήθηκες ποτέ με το pH των μαλλιών σου; Όλα θα τα μάθεις σήμερα

Το μη ισορροπημένο pH των μαλλιών σου ευθύνεται για καταστάσεις όπως η ξηρότητα, η φαγούρα κ.ά.

Τα μαλλιά είναι για όλες μας βασικό «συστατικό» της εμφάνισής μας. Αν έχουμε, δηλαδή, όμορφα, λαμπερά και απαλά μαλλιά, νιώθουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Αν, από την άλλη, ξυπνήσουμε με μια bad hair day, τότε… όλα θα νιώθουμε ότι πάνε στραβά. Μισό λεπτό! Εκείνες τις «κακές» μέρες των μαλλιών σου σκέφτηκες ποτέ ότι δεν έτυχε απλά; Ότι κάτι άλλο ίσως να φταίει;

Κι όμως, υπάρχει περίπτωση να μην έχεις τα #hairgoals που επιθυμείς, γιατί το pH των μαλλιών σου δεν είναι ισορροπημένο.

Touch of toffee: Το χρώμα μαλλιών της JLo θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο

Το pH στο τριχωτό της κεφαλής

Το pH θεωρείται όξινο εάν είναι μεταξύ 0 και 6,9, ενώ το 7 είναι ουδέτερο και οτιδήποτε από 7,1 έως 14 θεωρείται αλκαλικό.

Το τριχωτό της κεφαλής έχει φυσικό pH 5,5, που σημαίνει ότι είναι όξινο.

https://www.instagram.com/p/CN2H_k1gdrg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν δεν φροντίσεις, ωστόσο, σωστά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου, ώστε το pH να παραμένει όξινο, τότε το pH μπορεί να αλλάξει και να επηρεαστεί το δέρμα σου (τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και γενικότερα).

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το ισορροπημένο pH του τριχωτού της κεφαλής

Αν δεν χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών, τότε είναι πολύ πιθανό να προκαλέσεις ζημιά και στα μαλλιά σου και στο τριχωτό της κεφαλής. Και σίγουρα αυτό είναι κάτι που δεν επιδιώκεις.

via GIPHY

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που δεν έχουν ισορροπημένο pH, τότε τα μαλλιά σου αποκτούν όξινο ή αλκαλικό pH. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα οι θύλακες της τρίχας να παραμένουν ανοιχτοί και να είναι πιο επιρρεπή τα μαλλιά στη φθορά. #Oops!

Πώς θα διατηρήσεις ισορροπημένο το pH των μαλλιών

Και ερχόμαστε τώρα στο ερώτημα που σίγουρα- μετά από όσα σου είπα- σε απασχολεί: «Πώς διατηρούμε σε ισορροπία το pH των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής;».

Είπαμε ότι εκ φύσεως το τριχωτό της κεφαλής έχει όξινο pH (γύρω στο 5,5). Αυτό, όμως, επηρεάζεται και από εξωτερικούς παράγοντες, όπως το νερό (του οποίου το pH είναι 7, δηλαδή ουδέτερο), από το περιβάλλον, τον ήλιο κ.ά.



Όταν, λοιπόν, τα μαλλιά έρχονται διαρκώς σε επαφή με αλκαλικά συστατικά και προϊόντα, τότε είναι λογικό να κάνουν την εμφάνισή τους η ξηρότητα, οι ερεθισμοί, η φαγούρα.

Πώς θα τα αποφύγεις όλα αυτά; Η απάντηση είναι απλή. Χρειάζεται να εντάξεις στη hair care routine σου ΗΠΙΑ σαμπουάν, conditioners και μάσκες μαλλιών με ενυδατικά συστατικά και έλαια.

Φυσικά, δεν θα σε άφηνα έτσι! Στην gallery σού έχω 5 προϊόντα που θα διατηρούν ισορροπημένο το pH του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σου, ώστε… να μην έχεις κι αυτόν τον μπελά στο κεφάλι σου.

Cover photo: @anisasojka