Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι: 5 βήματα για αποτοξίνωση και ενυδάτωση της επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι: 5 βήματα για αποτοξίνωση και ενυδάτωση της επιδερμίδας

Κυριακή απόγευμα και… τι καλύτερο από το να φροντίσεις τον εαυτό σου;

Μπορεί τα πρωινά της Κυριακής να λατρεύω να κάνω βόλτες και να πηγαίνω για καφέ με τις κολλητές μου, όμως το απόγευμα θέλω πάντα να χαλαρώνω στο σπίτι και να αφιερώνω χρόνο στη φροντίδα του εαυτού μου. Και όπου φροντίδα… βλέπε skincare.

Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μου είναι εξαιρετικά περιορισμένος μέσα στην εβδομάδα, οπότε την Κυριακή αρπάζω την ευκαιρία και με προσέχω πολύ. Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισα να κάνω καθαρισμό προσώπου στο σπίτι. Μήπως να κάνεις κι εσύ μαζί με εμένα;

5 απόλυτα μυστικά για να δείχνεις ξεκούραστη από το πρωί ως το βράδυ

Γιατί να κάνεις καθαρισμό προσώπου

Είναι σημαντικό να κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθαρισμό προσώπου και οι λόγοι είναι πολλοί. Καθημερινά βάφεσαι και άρα επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου.

Συν τοις άλλοις, κυκλοφορείς μέσα στην πόλη και «κολλάει» πάνω στο δέρμα σου όλο το καυσαέριο και η ατμοσφαιρική ρύπανση φράζοντας τους πόρους, αφυδατώνοντάς σε και κάνοντας το πρόσωπό σου να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο.

https://www.instagram.com/p/CUSm9lyF4YF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αλήθεια, θες κι άλλα για να καταλάβεις πόσο μα πόσο απαραίτητος είναι ο καθαρισμός προσώπου; Και δεν χρειάζεται να καταξοδεύεσαι κάθε τρεις και λίγο στον δερματολόγο σου. Μπορείς και μόνη σου στο σπίτι να φροντίσεις το δέρμα σου. Κάν’το, λοιπόν, εδώ και τώρα!

Τα must βήματα για τέλειο καθαρισμό προσώπου στο σπίτι

#1 Καθαρισμός με το καθαριστικό σου

Πριν κάνεις οτιδήποτε αφαίρεσε το μακιγιάζ (αν πήγες για καφέ το πρωί, θα έχουν μείνει υπολείμματα), και πλύνε το πρόσωπό σου με το καθαριστικό σου.

#2 Ώρα για… ατμοθεραπεία

Βάλε νερό σε μια κατσαρόλα και άσε το να βράσει. Αφού πάρει βράση, βγάλε από το μάτι την κατσαρόλα και στάσου από πάνω (όχι πολύ κοντά) για να απορροφήσει το δέρμα σου τον ατμό. Πέντε λεπτά αρκούν για την ατμοθεραπεία. Έπειτα, σκούπισε πολύ, πολύ απαλά το πρόσωπό σου με μια καθαρή πετσέτα.

#3 Μάσκα ομορφιάς

Μια μάσκα ενυδάτωσης είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι τώρα για να λάμψει και να δείχνει υγιές το δέρμα σου.



#4 Συνέχεια έχει το toner

Βάλε με ένα cotton pad toner στο πρόσωπό σου για να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο τη λάμψη του.

#5 Σειρά έχει η πλούσια ενυδατική κρέμα σου

Για να «κλειδώσεις» την υγρασία στην επιδερμίδα σου θα χρειαστείς μία πλούσια ενυδατική κρέμα. Άσε στην άκρη την ελαφριά που χρησιμοποιούσες όλο το καλοκαίρι.

Μη φύγεις! Στην gallery έχω βρει για εσένα υπέροχα προϊόντα που θα κάνουν απολαυστική τη διαδικασία καθαρισμού προσώπου στο σπίτι!

Cover photo: @urbanlipimaging