Conditioner ή μάσκα; Ο σωστός τρόπος να κάνεις layering στα προϊόντα για τα μαλλιά σου

Μαρία Ροδίτη
Conditioner ή μάσκα; Ο σωστός τρόπος να κάνεις layering στα προϊόντα για τα μαλλιά σου

Έλαια, leave in conditioner, mousse… Ένας χαμός! Μάθε πώς θα βάλεις «σειρά» στα προϊόντα που περιποιούνται τα μαλλιά σου για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορεί να έχεις γίνει expert στο skincare layering, να ξέρεις ακριβώς με ποια σειρά χρησιμοποιείται η κρέμα προσώπου, το serum και το έλαιο, αλλά… με τα μαλλιά σου συμβαίνει το ίδιο; Μήπως σε αυτό το κομμάτι της περιποίησης έχεις χάσει την μπάλα;

Η αλήθεια είναι πως όλες λίγο-πολύ ξέρουμε ότι μετά το σαμπουάν μπαίνει συνήθως το conditioner. Τι γίνεται, όμως, όταν έχουμε mousse, έλαιο μαλλιών, σπρέι θερμοπροστασίας, serum και άλλα προϊόντα για τα μαλλιά;

mallia perles tasi

Οι πέρλες είναι super hot τάση ομορφιάς το 2022 – Πώς θα την υιοθετήσεις

Μη σε πιάνει πανικός! Γι’ αυτό είμαστε εδώ… Για να σε βοηθήσουμε να κάνεις το haircare layering το σωστό και να έχεις τα πιο απαλά, λαμπερά και βελούδινα μαλλιά ever.

Βήμα 1: Σαμπουάν, conditioner και μάσκα μαλλιών

Η περιποίηση των μαλλιών ξεκινάει στην μπανιέρα σου. Ξεκίνα κι εσύ απλώνοντας στα μαλλιά σου σαμπουάν και conditioner, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες της τρίχας σου (aka για ξηρά μαλλιά, για μαλλιά με ψαλίδα κλπ.). Αν θέλεις να πας ένα level παρακάτω τη hair care routine σου, χρησιμοποίησε και μάσκα μαλλιών αμέσως μετά το conditioner!

Βήμα 2: Leave-in conditioner, spray για ξεμπέρδεμα, spray θερμοπροστασίας

Μετά το λούσιμο- ανεξαρτήτως του τύπου των μαλλιών σου- καλό είναι να χρησιμοποιείς leave-in conditioner και σπρέι για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών, ώστε να γλιτώσεις το σπάσιμο της τρίχας και να ενισχύσεις τη θρέψη της. Αν στεγνώνεις με πιστολάκι τα μαλλιά, πάντα – ΜΑ ΠΑΝΤΑ- να ψεκάζεις με ένα σπρέι κατά της θερμότητας.

via GIPHY

Σε αυτήν τη φάση, λοιπόν, - αμέσως μετά το λούσιμο- το leave in conditioner είναι πρώτο στη σειρά! Έχε υπόψη σου, βέβαια, ότι πολλά leave in conditioners λειτουργούν ως προστατευτικά ενάντια στη θερμότητα, οπότε το σπρέι θερμοπροστασίας μπορείς και να το αποφύγεις.

Βήμα 3: Mousse, κρέμα, gel

Το επόμενο βήμα εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου και τον τρόπο που σκοπεύεις να τα φορμάρεις. Εάν τα μαλλιά σου είναι πυκνά και τα θέλεις λεία και απαλά, χρησιμοποίησε μια κρέμα για στεγνά μαλλιά. Ωστόσο, αν έχεις σγουρά μαλλιά, που θέλουν «βοήθεια» στο styling, χρησιμοποίησε ένα gel για μπούκλες. Αυτό θα προσφέρει το σωστό κράτημα για τις μπούκλες σου. Τέλος, εάν τα μαλλιά σου είναι ίσια και θέλεις όγκο, χρησιμοποίησε μία mousse styling και είσαι… έτοιμη!

Βήμα 4: Έλαια

Όπως ακριβώς ολοκληρώνεις τη skincare routine σου με έλαιο για να «κλειδώσει» την υγρασία, έτσι πρέπει να κάνεις και με την περιποίηση των μαλλιών σου. Στο τέλος της hair care routine σου, λοιπόν, άπλωσε λίγο λαδάκι στα μαλλιά σου. Θα τα βοηθήσεις να θρέψουν, αλλά και να είναι γεμάτα λάμψη!



Βήμα 5: Styling sprays

Ολοκλήρωσε το χτένισμά σου με μία λακ για σταθερό κράτημα και λάμψη, ώστε τα μαλλιά σου να έχουν τέλεια υφή και αντοχή στο πέρασμα των ωρών.

Wait! Δες και στην gallery μερικά προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στο μπάνιο σου για να φροντίζεις σωστά τα μαλλιά σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ