Τέλος στις δυσχρωμίες! Τα μυστικά για να απλώνεις σωστά στο πρόσωπό σου το foundation

Μαρία Ροδίτη
Τέλος στις δυσχρωμίες! Τα μυστικά για να απλώνεις σωστά στο πρόσωπό σου το foundation

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Το foundation «παιδεύει» πολλά κορίτσια. Παραδέξου το! Και εσύ έχει τύχει να μην το απλώσεις σωστά στο δέρμα σου ή να επιλέξεις το λάθος tool για να το εφαρμόσεις με αποτέλεσμα να ψάχνεις απελπισμένα τα cotton pads και το προϊόν ντεμακιγιάζ για να… ξεκινήσεις πάλι από την αρχή.

Ναι, σωστά κατάλαβες. Όπως το eyeliner, το κραγιόν και το concealer, έτσι και το foundation έχει τα μυστικά του.

foundation stars

Top of the top! 9 φανταστικά foundation στα οποία «ορκίζονται» οι stars

Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω

Προτού απλώσεις στο πρόσωπό σου το foundation θα πρέπει να έχεις κάνει και τη σωστή περιποίηση. Το skincare είναι το παν!

foundation

Ξεκίνα, λοιπόν, με το καθαριστικό προσώπου, συνέχισε με serum και ενυδατική κρέμα και έπειτα πιάσε το foundation στα χέρια σου. Θα δεις ότι η διαφορά στην επιδερμίδα σου θα είναι τεράστια!

Foundation με τα χέρια ή με πινέλο/σφουγγαράκι;

Το πώς θα απλώσεις το foundation- με τα χέρια ή με πινέλο/σφουγγαράκι- έχει να κάνει με το τι αποτέλεσμα θέλεις. Δηλαδή, με το αν θέλεις ένα ελαφρύ φινίρισμα, ή αν θέλεις μέτρια ως πολύ μεγάλη κάλυψη.

Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή θες ελαφρύ φινίρισμα, θα χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου για να απλώσεις το foundation. Αν θες πολύ υψηλή κάλυψη, χρησιμοποίησε ένα beauty blender ή ένα πινέλο για foundation και… θα με θυμηθείς.



Προσοχή, όμως, και στον τρόπο που θα απλώσεις το make up σου. Ξεκίνα να απλώνεις foundation από το κέντρο του προσώπου και σιγά-σιγά, με απαλές κινήσεις, κατευθύνσου προς τη γραμμή των μαλλιών.

Μη φύγεις! Μπες στην gallery για να δεις 5 make up-εγγύηση, που αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ