Το trick με το αλουμινόχαρτο για να βάλεις «τέλος» στο φριζάρισμα των μαλλιών

Μαρία Ροδίτη
Το trick με το αλουμινόχαρτο για να βάλεις «τέλος» στο φριζάρισμα των μαλλιών

Φριζάρισμα ή στατικός ηλεκτρισμός; Ό,τι κι αν συμβαίνει στα μαλλιά σου θα το αντιμετωπίσεις με λίγο αλουμινόχαρτο.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά κορίτσια είναι το φριζάρισμα στα μαλλιά ή ο στατικός ηλεκτρισμός. Ξέρεις… Λέω για εκείνες τις φορές που οι τρίχες πετάνε, δεν κάθονται με τίποτα και όσο κι αν τα χτενίσεις κι εσύ είσαι σε μια κατάσταση τρέλας. Παλεύεις με κότσους, αλογοουρές, αλλά και πάλι δεν είσαι ικανοποιημένη.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, και ειδικά αν βιάζεσαι να φύγεις από το σπίτι χρειάζεσαι μόνο ένα «εργαλείο» της κουζίνας σου: αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο σε χρόνο dt θα σου χαρίσει υπέροχα, απαλά μαλλιά σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο.

Φριζάρισμα ή στατικός ηλεκτρισμός; Τι συμβαίνει στα μαλλιά σου;

Το τρικ με το αλουμινόχαρτο για να βάλεις «τέλος» στο φριζάρισμα

Η φάση έχει ως εξής: Ξυπνάς, χτενίζεσαι και βλέπεις μια αφάνα μπροστά στον καθρέφτη σου. Έχουν φριζάρει τα μαλλιά σου ή όλο αυτό είναι αποτέλεσμα στατικού ηλεκτρισμού. Τι κάνεις; Σίγουρα δεν έχεις χρόνο να πάρεις το ισιωτικό σου και να αρχίσεις να ισιώνεις τα μαλλιά.


https://www.instagram.com/p/Cb8LACyuPrp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Θα πάρεις, λοιπόν, ένα τετράγωνο κομμάτι αλουμινόχαρτου και θα το περάσεις πάνω από όλα τα μαλλιά σου, όπως ακριβώς στο παραπάνω βίντεο. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά θεαματικό!

Φριζάρισμα και στατικός ηλεκτρισμός δεν είναι το ίδιο

Ο στατικός ηλεκτρισμός και το φριζάρισμα είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ο στατικός ηλεκτρισμός στα μαλλιά προκύπτει όταν αλλάζει το φορτίο τους. Και αυτό, συνήθως, συμβαίνει όταν εσύ φοράς, για παράδειγμα, μάλλινα πουλόβερ, τα οποία έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά.

Από την άλλη, το φριζάρισμα προκύπτει όταν η υγρασία ανασηκώνει τα λέπια της τρίχας και εισχωρεί σε αυτά. Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν; Για το φριζάρισμα έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Σε τέτοια περίπτωση, καλό είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα κατά του φριζαρίσματος, να ενυδατώνεις καλά τα μαλλιά σου με μάσκες και conditioners και να μην τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα μετά το λούσιμο.



Όσο για τον στατικό ηλεκτρισμό; Χρησιμοποίησε ένα λαδάκι μαλλιών, αλλά και μια ξύλινη βούρτσα για να χτενίσεις τα μαλλιά σου. Και, φυσικά, εφάρμοσε σε κάθε περίπτωση το trick με το αλουμινόχαρτο, που θα σου «λύσει» τα χέρια.

Wait! Μη χάσεις στην gallery τα πιο ωραία και αποτελεσματικά λαδάκια, που θα κάνουν βελούδινα τα μαλλιά σου!

Cover photo: @anisasojka

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hemisqualane: Το buzzy συστατικό που υπόσχεται να σου χαρίσει υγιή και δυνατά μαλλιά

Εκτός από το δέρμα ο ατμός ωφελεί και τα μαλλιά – Πώς θα κάνεις hair steaming