Εκτός από το δέρμα ο ατμός ωφελεί και τα μαλλιά – Πώς θα κάνεις hair steaming

Μαρία Ροδίτη
Εκτός από το δέρμα ο ατμός ωφελεί και τα μαλλιά – Πώς θα κάνεις hair steaming

Μαζί με το face steaming κάνε hair steaming και δες τα μαλλιά σου πιο υπέροχα από ποτέ.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το face steaming, δηλαδή την ατμοθεραπεία προσώπου που αναζωογονεί και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα μαλλιά και ακούει στο όνομα… hair steaming.

Στην ουσία, πρόκειται για την επαφή του ατμού με τα μαλλιά με σκοπό να ανοίξουν οι θύλακες της τρίχας, να εισέλθει η υγρασία κι έτσι να ανακουφιστείς από την ξηρότητα και να επέλθει η ενυδάτωση. Ναι, καλά κατάλαβες! Το hair steaming είναι μια ενυδατική θεραπεία μαλλιών και έχει στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα οφέλη απ’ όσα φαντάζεσαι.

HAIR ENAMELING

Όταν βαριέσαι να φτιάξεις τα μαλλιά σου κάνε hair enameling – Το πιο chic και γρήγορο χτένισμα

Τα οφέλη του hair steaming

#1 Μειώνεται το σπάσιμο της τρίχας

Ο ατμός που έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά μαλακώνει τις άκρες με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολο το σπάσιμό τους.

#2 Θρέφει τα μαλλιά

Ειδικά, μάλιστα, αν μετά το hair steaming λουστείς και απλώσεις conditioner ή μάσκα στα μαλλιά σου, η θρέψη θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.



#3 Απολεπίζει το τριχωτό της κεφαλής

Το hair steaming βοηθά στην απολέπιση και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του τριχωτού της κεφαλής με ήπιο τρόπο. Αυτή η απολέπιση και η αυξημένη ροή αίματος στο τριχωτό κατά τη διάρκεια της ατμοθεραπείας βοηθά και στην καλύτερη ανάπτυξη της τρίχας (aka έτσι μακραίνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα).

Πώς θα κάνεις hair steaming στο σπίτι

Μια φορά την εβδομάδα μπορείς να κάνεις hair steaming στο σπίτι για να φροντίζεις ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σου. Οι επιλογές που έχεις είναι 2.

#1 Τύλιξε γύρω από τα μαλλιά σου μια πετσέτα την οποία έχεις πρωτίστως βουτήξει σε καυτό νερό. Μείνε έτσι από 10 λεπτά ως μια ώρα και έπειτα λούσε τα μαλλιά σου.



#2 Όπως θα έκανες face steaming πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό, έτσι κάνει hair steaming. Βάλε το νερό να βράζει στην κατσαρόλα, αφού κοχλάσει σβήσε το μάτι και στάσου με πλάτη στην κουζίνα και την κατσαρόλα… Σκέψου πώς θα καθόσουν σε έναν λουτήρα.

Και τώρα που έμαθες τα άπαντα του hair steaming μη φύγεις. Check την gallery και δες 5 μάσκες μαλλιών που υπόσχονται βαθιά ενυδάτωση και θρέψη της τρίχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ