Πώς να χρησιμοποιήσεις τα αιθέρια έλαια για να κάνεις πιο απολαυστικό το μπάνιο

Μαρία Ροδίτη
Πώς να χρησιμοποιήσεις τα αιθέρια έλαια για να κάνεις πιο απολαυστικό το μπάνιο

Υπάρχουν 5 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αιθέρια έλαια και να μετατρέψεις το ντους ή το μπάνιο σε ιεροτελεστία.

Σκέψου πόσο υπέροχα νιώθεις όταν επισκέπτεσαι ένα ινστιτούτο για μασάζ. Ο χώρος μυρίζει ολόκληρος αιθέρια έλαια, χαλαρώνεις στο λεπτό και νιώθεις μοναδικά. Ναι οκ, αν μένεις μόνη σου στο σπίτι δεν μπορείς να κάνεις μασάζ στον εαυτό σου για να χαλαρώσεις. Μπορείς, όμως, να κάνεις ένα άκρως χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι απλώς θα προσθέσεις μέσα στο αφρόλουτρό σου αιθέρια έλαια. Δεν είναι αυτός ο μόνος τρόπος. Παρακάτω θα δεις 5 διαφορετικές ιδέες για να εντάξεις στο ντους σου τα αιθέρια έλαια και να το μετατρέψεις στην απόλυτη ιεροτελεστία.

DIY Time! Φτιάξε δύο scrub για πρόσωπο και σώμα με τα πιο απλά υλικά της κουζίνας σου

Τα μυστικά για να χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια και να κάνεις το απόλυτο ντους

Κάνε dry brushing με αιθέρια έλαια

Άπλωσε στο σώμα σου το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και κάνε dry brushing. Να ξέρεις πως το έλαιο θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο ενάντια στην κυτταρίτιδα μιας και θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος.

aitheria_elaia.jpg

Ενίσχυσε το αφρόλουτρό σου και το scrub

Μαζί με το αφρόλουτρό σου ρίξε στο σφουγγάρι σου και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Αυτόματα, θα χαλαρώσεις σε σώμα και πνεύμα, ενώ θα μοσχοβολήσει και όλο το μπάνιο σου. Κάνε το ίδιο και με το scrub για να ενεργοποιήσεις ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία του αίματος.

Ψέκασε το μπάνιο σου πριν μπεις για ντους

Ψέκασε όλο τον χώρο του μπάνιου με αιθέρια έλαια. Στη συνέχεια, όταν θα μπεις για ντους, το ζεστό νερό και ο ατμός θα δώσουν τη δυνατότητα στα αιθέρια έλαια να διαχυθούν σε κάθε γωνιά του χώρου και σε εσένα την ευκαιρία να βιώσεις την απόλυτη DIY εμπειρία spa στο σπίτι σου.

Αντί για αιθέριο έλαιο βάλε στο μπάνιο σου ένα μπουκέτο με αποξηραμένα βότανα

Λεβάντα ή δενδρολίβανο; Ό,τι κι αν σου αρέσει επίλεξέ το σε μπουκέτο, αποξήρανέ το και κρέμασέ το στο μπάνιο σου. Έτσι, κάθε φορά που θα μπαίνεις θα μοσχοβολάει και το ντους σου θα σου χαρίζει ακόμα περισσότερη ξεκούραση.

Ψέκασε με αιθέρια έλαια την κεφαλή του ντους

Πριν λουστείς ψέκασε την κεφαλή του ντους με αιθέρια έλαια και μετά… απόλαυσε ένα διαφορετικό μπάνιο. Έτσι και όλος ο χώρος θα μοσχοβολάει, αλλά και τα μαλλιά σου θα επωφεληθούν από τα αιθέρια έλαια. Κι αυτό, γιατί τα αιθέρια έλαια έχουν την ικανότητα να ενδυναμώνουν την τρίχα, αλλά και να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της.