5 αιθέρια έλαια που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 αιθέρια έλαια που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σου

Βάλε την αρωματοθεραπεία στη ζωή σου και ετοιμάσου να αποκομίσεις μοναδικά οφέλη.

Τα τελευταία χρόνια τα οφέλη των αιθέριων ελαίων και της αρωματοθεραπείας γίνονται ολοένα και πιο γνωστά, με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να τα εντάσσουν στην καθημερινότητά τους. Αυτά τα μικρά, αρωματικά υγρά μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις την απόλυτη ηρεμία, να προσθέσουν υπέροχο άρωμα στο χώρο σου και να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση.

Τα οφέλη τους είναι πολλά ωστόσο τα αιθέρια έλαια φημίζονται για την καθαριστική-ενυδατική τους δράση όταν προστίθενται σε προϊόντα προσώπου. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο μπάνιο σου, για μασάζ προσώπου και σώματος ή στο ποδόλουτρό σου. Οι χρήσεις τους είναι ειλικρινά αμέτρητες και πίστεψέ με, αξίζει να τις δοκιμάσεις.

Λειτουργούν ιδανικά ως αρωματικό χώρου αφού διαχέονται στον αέρα μέσα από ξηρά θερμότητα, ατμό ή με τη βοήθεια ανεμιστήρα εξάτμισης. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αλλάξεις τη διάθεσή σου, να καθαρίσεις και να φρεσκάρεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

kitro arwmatiko1

3 DIY αρωματικά με κίτρο για να μοσχομυρίσει ο χώρος σου

5 αιθέρια έλαια στα οποία αξίζει να επενδύσεις

via GIPHY

1) Μέντα

Η μέντα είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την ανακούφιση από τα συναισθήματα έντασης. Όταν αραιώνεται και εφαρμόζεται τοπικά, η μέντα αφήνει μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα που είναι πολύ ευχάριστη για πονοκεφάλους ή καταπονημένους μύες. Κάνε στον εαυτό σου ένα γρήγορο μασάζ με μέντα στο κεφάλι για να διώξεις την ένταση. Συνδύασε 5 σταγόνες μέντα με μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και κάνε μασάζ στους κροτάφους και στη βάση του λαιμού.

2) Tea tree (τειέλαιο)

Το tea tree είναι ένα φυτό που φημίζεται για τις ισχυρές αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Είναι πολύ δημοφιλές στην περιοχή της Αυστραλίας, όπου χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και πολλά χρόνια κυρίως με τη μορφή του ελαίου του, του tea tree oil. Τα τελευταία χρόνια η χρήση του έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο σαν μια φυσική λύση σε πολλές εναλλακτικές θεραπείες και πλέον το συναντάμε σε πολλά καλλυντικά, τοπικές αλοιφές και gel, αλλά και σε καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι.

3) Λεβάντα

Η λεβάντα έχει αναρίθμητες θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται από τους επιστήμονες, ένα από 20 σημαντικότερα θεραπευτικά βότανα. Το αιθέριο έλαιο της μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα αδιάλυτο. Για να καταπολεμήσεις την αϋπνία, ρίξε μερικές σταγόνες λεβάντας στο μαξιλάρι σου ή βάλε σ’ ένα πάνινο μικρό σακουλάκι αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας και τοποθετήσέ το μέσα στη μαξιλαροθήκη σου.

4) Λιβάνι

Το αιθέριο έλαιο λιβάνι συνδυάζεται πολύ καλά με άλλα αιθέρια έλαια όπως το πορτοκάλι, το σάνδαλο ή τη λεβάντα για να το προσθέσεις στην ειδική κεραμική συσκευή ή το μπάνιο σου και να δημιουργήσεις μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Μπορείς επίσης να το αναμείξεις με το έλαιο της επιλογής σου και να κάνεις μασάζ σε όλο το σώμα.

5) Ευκάλυπτος

Το έλαιο του ευκαλύπτου περιέχει ευκαλυπτόλη, ένα συστατικό που χαρίζει στο φυτό το ευχάριστο άρωμά του αλλά και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Περιέχει επίσης τανίνη και διάφορες πικρές ουσίες, αιθέρια έλαια, άλατα ασβεστίου και αλκαλικά ανθρακικά άλατα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: