Με καθαριστικό προσώπου & άλλα 8 tips θα περιορίσεις τα σπυράκια το καλοκαίρι

Μαρία Ροδίτη
Με καθαριστικό προσώπου & άλλα 8 tips θα περιορίσεις τα σπυράκια το καλοκαίρι

Ο ιδρώτας και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού κάνουν την επιδερμίδα πιο επιρρεπή στα σπυράκια. Μην πανικοβάλλεσαι! Όλα μπορείς να τ’ αντιμετωπίσεις.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα ξαφνικό ξέσπασμα και την εμφάνιση σπυριών στην επιδερμίδα το καλοκαίρι και όταν εσύ απολαμβάνεις χαλαρή τις διακοπές σου. Μπορεί να συμβεί, βέβαια, και για αυτό ευθύνονται τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες όσο και η υγρασία της ατμόσφαιρας, οπότε… ψυχραιμία!

Αυτό που, στην ουσία, συμβαίνει είναι ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η θερμότητα ενεργοποιούν τους σμηγματογόνους αδένες, γεγονός που συμβάλλει στην παραγωγή ελαίου. Αυτή η μεγαλύτερη παραγωγή ελαίου σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πιθανότητα να φράξουν οι πόροι και κάπως έτσι να εμφανιστούν ξαφνικά σπυράκια. Τι κάνεις εσύ, λοιπόν, για να περιορίσεις την εμφάνιση σπυριών το καλοκαίρι ή για να καταπολεμήσεις αυτά που σε… επισκέφθηκαν; Ακολουθείς τα παρακάτω tips και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Σπυράκια: Ένας SOS οδηγός για να τα προλάβεις αλλά και να απαλλαγείς πιο γρήγορα από αυτά

Τα tips για να αντιμετωπίσεις τα σπυράκια το καλοκαίρι

Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό προσώπου ειδικό για ακμή

Πρωί και βράδυ καθάριζε το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό ειδικό για επιδερμίδες με τάση ακμής και προστατεύσου από ήδη υπάρχοντα σπυράκια, αλλά και από την εμφάνιση νέων.

Φρόντισε το δέρμα σου με ένα toner

Επίλεξε ένα toner με σαλικυλικό οξύ, το οποίο βοηθά τους πόρους να διατηρούνται καθαροί, αποτρέπει την εμφάνιση σπυριών και ξεραίνει τα ήδη υπάρχοντα.

Βάλε τη βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Εκτός από λάμψη, ένας ορός με βιταμίνη C θα βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που προκαλείται από την ακμή.

Πριν το μακιγιάζ βάλε primer κατά της ακμής

Ένα primer που περιορίζει τη λιπαρότητα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου και να μη φράξεις τους πόρους της επιδερμίδας.

Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα σε μορφή gel

Μια ενυδατική κρέμα σε μορφή gel, επίσης, δεν θα φράξει τους πόρους και θα επιτρέψει στην επιδερμίδα σου να «αναπνέει» μειώνοντας έτσι την εμφάνιση σπυριών.

Συνέχισε στην gallery για να δεις κι άλλα tips για τον περιορισμό των σπυριών το καλοκαίρι.