DIY Time! Πώς θα φτιάξεις εύκολα toner με πράσινο τσάι για τα σημάδια της ακμής

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Πώς θα φτιάξεις εύκολα toner με πράσινο τσάι για τα σημάδια της ακμής

Με αυτό το toner σε έναν μήνα τα σημάδια της ακμής θα εξαφανιστούν.

Είχα την τύχη να μην περάσω εφηβική ακμή και να έχω πεντακάθαρο πρόσωπο την ώρα που οι κολλητές μου στο σχολείο υπέφεραν από σπυράκια και από ανασφάλεια για την εικόνα τους. Μέχρι που… ήρθε και η δική μου ώρα στα 24 να εμφανίσω ενήλικη ακμή. Ναι, βλέπεις υπάρχει και αυτή και σε εμένα έλαχε.

Ήμουν, όμως, τυχερή γιατί η έκτασή της ήταν περιορισμένη- εμφάνισα λίγα σπυράκια στο πρόσωπο τα οποία επέμεναν κι έτσι απευθύνθηκα στη δερματολόγο μου-, ενώ μου κράτησε μόλις 6 μήνες. Το λες και τύχη, τη στιγμή που άλλοι άνθρωποι ταλαιπωρούνται με την ακμή για χρόνια. Βέβαια, επειδή δεν κάθομαι σε ησυχία, πείραζα πολλές φορές τα σπυριά μου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ορισμένα σημάδια. Και εκεί ήρθε το μαγικό πράσινο τσάι και ένα toner που μόνη μου έφτιαξα για να με σώσει.

Essence VS Toner: Ποια η διαφορά τους και πώς να τα χρησιμοποιείς

Η συνταγή για το DIY toner πράσινου τσαγιού

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το toner πράσινου τσαγιού είναι τα εξής:

1 κούπα νερό

1 κουταλιά φύλλα πράσινου τσαγιού

toner_prasino_Tsai.jpg

Βράσε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίξε μέσα τα φύλλα πράσινου τσαγιού. Άσε το μείγμα να βράσει και μετά να κρυώσει. Αφού κρυώσει, βάλε το toner που μόλις έφτιαξες σε ένα μπουκαλάκι και διατήρησέ το στο ψυγείο για 7-8 ημέρες.

Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το toner

Για να χρησιμοποιήσεις σωστά το toner ακολούθησε την εξής διαδικασία: καθάρισε καλά το πρόσωπό σου, ρίξε λίγο toner – ιδανικά να το έχεις βάλει πρώτα στο ψυγείο- σε ένα cotton pad και με ταμποναριστές κινήσεις πέρασέ το σε όλο το πρόσωπο.

Αμέσως το toner θα μειώσει την εμφάνιση των πόρων και οποιαδήποτε φλεγμονή υπάρχει στην επιδερμίδα σου. Μετά, μπορείς να συνεχίσεις με την καθιερωμένη ρουτίνα ομορφιάς σου και να απλώσεις ενυδατική κρέμα και serum.