Οι κυκλικές κινήσεις, το κατάλληλο σαμπουάν & άλλα 5 tips για πραγματικά σωστό λούσιμο

Μαρία Ροδίτη
Οι κυκλικές κινήσεις, το κατάλληλο σαμπουάν & άλλα 5 tips για πραγματικά σωστό λούσιμο

Το σωστό λούσιμο έχει και τα μυστικά του. Εσύ είσαι σίγουρη ότι τόσο καιρό λούζεσαι έτσι όπως πρέπει;

Μαλλιά που φριζάρουν και δεν «κάθονται» καλά, φύτρες που πετάνε δεξιά και αριστερά… Αν πολύ συχνά βλέπεις αυτήν την εικόνα στον καθρέφτη σου – ειδικά τα πρωινά που ξυπνάς- να είσαι σίγουρη πως σε μεγάλο βαθμό φταίει ο τρόπος με τον οποίο λούζεσαι.

Ναι, σίγουρα παίζει ρόλο η υγρασία αν φριζάρουν πολύ τα μαλλιά σου, όμως αν πάντα κάτι σε χαλάει, λάβε σοβαρά υπόψη σου το λούσιμο που κάνεις. Και, βέβαια, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Τι, δεν το είχες σκεφτεί; Κι όμως, υπάρχει και σωστός τρόπος λουσίματος, συγκεκριμένα δηλαδή βήματα που πρέπει να ακολουθείς, αν θες τα μαλλιά σου να είναι υγιή, δυνατά και όμορφα.

Πρέπει να είσαι άλουστη πριν τη βαφή; Ναι ή όχι; Οι ειδικοί απαντούν

Τα 7 βήματα για σωστό και καλό λούσιμο

Ξέχνα τις κυκλικές κινήσεις

Άπλωσε το σαμπουάν στα μαλλιά σου και κάνε μασάζ προς μία κατεύθυνση. Ιδανικά προς την κατεύθυνση που θα ξεπλύνεις τα μαλλιά σου.

Λούσου με χλιαρό νερό

Προτίμησε χλιαρό προς κρύο νερό για να λουστείς και ξέχνα το καυτό νερό. Ναι, όσο πιο ζεστό είναι το νερό τόσο πιο χαλαρωτικό γίνεται το λούσιμο, ΟΜΩΣ το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την τρίχα και να την αφυδατώσει πάρα πολύ.

Μη λούζεσαι κάθε μέρα

Το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας με αποτέλεσμα το τριχωτό της κεφαλής να «δουλεύει» διπλά για να παράγει ακόμα περισσότερο λάδι και τελικά να δημιουργείται περίσσια λιπαρότητα. 2 με 3 φορές την εβδομάδα, λοιπόν, είναι μια καλή συχνότητα για να λούζεσαι.

lousimo.jpg

Το σωστό σαμπουάν είναι το «κλειδί»

Αν έχεις ξηρά μαλλιά, διάλεξε ένα σαμπουάν για ενυδάτωση, αν έχεις λιπαρά μαλλιά, επίλεξε ένα σαμπουάν για λιπαρότητα κ.ο.κ. Μόνο με το σωστό σαμπουάν θα πάρουν τα μαλλιά σου όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν ανάγκη και άρα θα δείχνουν όμορφα.

Συνέχισε στην gallery για να δεις άλλα 3 tips για σωστό λούσιμο.