Τελικά είναι απαραίτητο το λούσιμο πριν το κούρεμα; Οι ειδικοί απαντούν

Μαρία Ροδίτη
Τελικά είναι απαραίτητο το λούσιμο πριν το κούρεμα; Οι ειδικοί απαντούν

Μάθε αν χρειάζεται να είσαι λουσμένη πριν το κούρεμα για να μπορεί και ο hairstylist σου να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Ο κανόνας της επίσκεψης στο κομμωτήριο για κούρεμα είναι ένας: πρέπει να είσαι οπωσδήποτε λουσμένη αν θέλεις το κούρεμά σου να είναι ολόσωστο και να μη βγεις από το κομμωτήριο απογοητευμένη και… κλαμένη. Αυτό τουλάχιστον ήξερα κι εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό που βρέθηκα για κούρεμα στο κομμωτήριο και είδα την κομμώτρια να κουρεύει τη διπλανή μου με… στεγνά μαλλιά.

Παραξενεύτηκα, απόρησα και δεν μπορούσα να καταλάβω πώς γίνεται αυτό. Καταλαβαίνεις… «Γκρεμίστηκε» μια θεωρία που για τόσα πολλά χρόνια είχα. Αποφάσισα, λοιπόν, να το ψάξω καλά, να ρωτήσω και να μάθω. Και βρήκα όλες τις απαντήσεις που ίσως κι εσύ ν’ αναζητάς. Τελικά τι είναι σωστό; Το κούρεμα με βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά;

Το λάθος που κάνεις στη haircare routine σου και προκαλείς την εμφάνιση ψαλίδας

Όλα εξαρτώνται από τα μαλλιά σου

Το αν πρέπει να λουστείς ή όχι πριν κουρευτείς εξαρτάται από το κούρεμα που θέλεις να κάνεις, αλλά και από την υφή των μαλλιών σου. Αν για παράδειγμα, θέλεις να κόψεις ελαφρώς τα μαλλιά σου και όχι να αφαιρέσεις πολύ μήκος ή αν θέλεις να προσθέσεις στο κούρεμά σου λίγη περισσότερη κίνηση με layers, τότε καλύτερα να είναι στεγνά τα μαλλιά σου. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, να έχεις ίσια μαλλιά.

https://www.instagram.com/p/CdqnxvkMbDF

Κι αυτό, γιατί στα ίσια μαλλιά είναι πολύ πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το κάθε κούρεμα. Τώρα αν έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά, είναι απαραίτητο να είσαι λουσμένη για να επιτύχει το κούρεμα που έχεις ζητήσει από τον κομμωτή σου.

Πρέπει να είσαι λουσμένη πριν το ραντεβού για βαφή μαλλιών;

Η απάντηση είναι ρητή και κατηγορηματική: ΟΧΙ. Όταν πας στο κομμωτήριο για να βάψεις τα μαλλιά σου, δεν πρέπει να έχεις λουστεί. Είναι απαραίτητο να έχεις στεγνά μαλλιά, ώστε να δει ο hair expert τις ανάγκες σου και να μπορέσει να κάνει σωστή δουλειά.

Καλό είναι, μάλιστα, να μην έχεις λουστεί ούτε και την προηγούμενη μέρα ώστε η βαφή να «πιάσει» πολύ καλύτερα.

kommotirio_lousimo.jpg

Πρέπει να λούζεσαι πριν το ραντεβού για χτένισμα;

Όπως λένε οι ειδικοί, είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα τα μαλλιά όταν δεν είναι φρεσκολουσμένα. Για παράδειγμα, ένα updo μπορεί να γίνει πιο κομψό και πιο εύκολα αν έχεις λούσει τα μαλλιά σου την προηγούμενη μέρα ή δύο μέρες πριν επισκεφθείς το κομμωτήριο.

Και να λουστείς, ωστόσο, πριν το χτένισμα δεν έγινε και κάτι. Οι κομμωτές έχουν τον τρόπο και τα μέσα να κάνουν το hairstyle σου super chic.