DIY Time! Μάσκα με κουρκουμά που θα γίνει «σύμμαχος» ενάντια στην ακμή

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Μάσκα με κουρκουμά που θα γίνει «σύμμαχος» ενάντια στην ακμή

Αν υποφέρεις από σπυράκια και ξεσπάσματα, βάλε τον κουρκουμά στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Με προσοχή, βέβαια!

Σπυράκια, ξεσπάσματα, ακμή, σημάδια, ουλές. Ξέρω ότι αν έρχεσαι συχνά σε επαφή με αυτήν τη δερματική κατάσταση, τα νεύρα έχουν φτάσει σε άλλο level. Λογικό! Για να τα αντιμετωπίσεις, ωστόσο, χρειάζεται μέθοδος, επιμονή, υπομονή και, βέβαια, η συμβουλή του δερματολόγου σου.

Εκτός από εκείνον/η, ωστόσο, μπορείς κι εσύ να βοηθάς την κατάσταση με απλούς τρόπους, όπως μια μάσκα ομορφιάς με φυσικά υλικά. Και κυρίως με κουρκουμά, ένα υλικό που μοιάζει σωτήριο για την ακμή.

DIY Time! Η μάσκα με κουρκουμά και μέλι θα γίνει το «όπλο» σου για λάμψη της επιδερμίδας

Γιατί ο κουρκουμάς ενδείκνυται για την ακμή

Ο κουρκουμάς είναι αυτή η χρυσαφένια σκόνη της φύσης, που ανακαλύφθηκε πριν 4.000 χρόνια. Χρησιμοποιήθηκε για διάφορους ιατρικούς σκοπούς και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για την καταπολέμηση της ακμής. Γιατί; Διότι χάρη στην περιεκτικότητά του σε κουρκουμίνη– μια ισχυρή αντιφλεγμονώδη ουσία-, ο κουρκουμάς έχει τη δυνατότητα να μειώνει την ερυθρότητα και το πρήξιμο στα υπάρχοντα σπυράκια. Είναι επίσης αντιμικροβιακός, οπότε βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων, ενώ χαρίζει και λάμψη.

kourkoumas.jpg

Θέλει προσοχή, όμως! Αν επιλέξεις να τον χρησιμοποιήσεις σε μάσκα – σαν αυτή που θα δεις παρακάτω- δεν θα πρέπει να τον αφήσεις πάνω στο δέρμα σου πολλή ώρα. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά διότι το χρώμα δεν θα φεύγει, εσύ θα καταλήξεις να είσαι… πορτοκαλί, και θα τρίβεις, θα τρίβεις, θα τρίβεις για ώρα. #μησουτυχει

Η συνταγή για τη μάσκα ομορφιάς με κουρκουμά

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα με κουρκουμά είναι τα εξής:

Μηλόξυδο

Μισό κουταλάκι κουρκουμά

1 κουταλάκι μέλι

Γάλα (προαιρετικά)

kourkoumas_maska.jpg

Βάλε μηλόξυδο σε ένα cotton pad και πέρασε ταμποναριστά το πρόσωπό σου, περίπου 5 λεπτά πριν βάλεις τη μάσκα. Για να φτιάξεις τη μάσκα, ανακάτεψε τον κουρκουμά, το μέλι και λίγο γάλα, άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών.

Άσε τη μάσκα για 5 λεπτά στο δέρμα και έπειτα ξέπλυνε καλά. Και με καθαριστικό προσώπου αν θες, ώστε να φύγει και το τελευταίο υπόλειμμα κουρκουμά από το δέρμα. Μετά, το πρόσωπό σου θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, trust us!