DIY Time! Μάσκα λάμψης με τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Μάσκα λάμψης με τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Ώρα για me time με λαχταριστή… σοκολάτα.

Τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μας αυτήν την περίοδο. Τα κάνουμε δώρο, τα λαμβάνουμε ως δώρο και γενικά τα τιμάμε και με το παραπάνω. Έρχεται, όμως, αυτή η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι ίσως να το έχουμε παρακάνει με την κατανάλωσή τους ή ότι είναι τόσα που δεν πρόκειται να τα φάμε άμεσα. Τι κάνουμε; Δημιουργούμε την πιο λαχταριστή μάσκα λάμψης και τα χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο.

Ναι, ναι! Αν σου ξέμειναν αυγά σοκολατένια και δεν θες να πάρεις κι άλλες θερμίδες, βάλε τα στο πρόσωπο. Άλλωστε, με τόση κατακράτηση υγρών και φαγητό που έχεις φάει όλες αυτές τις μέρες, μια μάσκα ανανέωσης και λάμψης, αλλά και λίγο me time είναι απαραίτητα για να φρεσκάρεις το δέρμα. Δες, λοιπόν, παρακάτω την τέλεια συνταγή.

DIY Time! Μάσκα με κακάο για βελούδινα χείλη (+ 5 προϊόντα για εσένα που βαριέσαι τις συνταγές)

DIY Time με μάσκα - σοκολατένιο πειρασμό

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα λάμψης είναι τα εξής:

sokolatenia_auga.jpg

¼ κούπας λιωμένη σοκολάτα

1 κουταλιά μέλι

2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού

Πάρε μερικά κομμάτια σοκολάτας από τα αυγά και λιώσε τα σε μπεν μαρί. Βάλε, δηλαδή, σε ένα κατσαρολάκι αρκετό νερό να βράσει και πάνω από το κατσαρολάκι τοποθέτησε ένα μεταλλικό μπολ. Μέσα στο μεταλλικό μπολ ρίξε τα κομμάτια σοκολάτας και περίμενε μέχρι να λιώσουν.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε από τη φωτιά τη λιωμένη σοκολάτα και πρόσθεσε στο μείγμα το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε πολύ καλά και άπλωσε στο πρόσωπο τη μάσκα λάμψης. Αφού καθαρίσεις την επιδερμίδα σου, άπλωσε τη μάσκα και άσε τη να δράσει για 15 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό και απόλαυσε τα ευεργετικά οφέλη των συστατικών πάνω στο δέρμα σου.

chocolate_mask.jpg

Τα οφέλη της μάσκας σοκολάτας

Τι προσφέρει η συγκεκριμένη μάσκα; Το μέλι χαρίζει βαθιά ενυδάτωση, το λεμόνι -χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει- λευκαίνει την επιδερμίδα απομακρύνοντας οποιοδήποτε σημάδι, ενώ η σοκολάτα κάνει το πρόσωπο να λάμπει. Να λάμπει πραγματικά!