DIY Time! Μάσκα με κακάο για βελούδινα χείλη (+ 5 προϊόντα για εσένα που βαριέσαι τις συνταγές)

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Μάσκα με κακάο για βελούδινα χείλη (+ 5 προϊόντα για εσένα που βαριέσαι τις συνταγές)
Alessandro Zeno/IMAXTREE.COM

Απομάκρυνε όλα τα νεκρά κύτταρα και δες ξανά στον καθρέφτη σου τα πιο απαλά χείλη ever.

Οι αλλαγές του καιρού, οι ψυχολογικές διακυμάνσεις, η δική σου αμέλεια στη φροντίδα και πολλοί άλλοι παράγοντες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της περιοχής των χειλιών. Παραδέξου το! Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις δει τα χείλη σου να σκάνε, να ξεφλουδίζουν και να είναι σε κακή κατάσταση όταν φοράς κραγιόν; Πολλές, είναι η απάντηση.

Εκεί είναι, λοιπόν, που πρέπει να δράσεις και να περιποιηθείς τα χείλη με μία μάσκα, η οποία θα τους χαρίσει βαθιά ενυδάτωση και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της περιοχής. Και για να λέμε την αλήθεια, μάσκα δεν πρέπει να κάνεις μόνο όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αλλά 2 φορές την εβδομάδα, ώστε να είναι πάντα βελούδινα τα χείλη.

DIY Time! Μάσκα με κουρκουμά που θα γίνει «σύμμαχος» ενάντια στην ακμή

Αν τώρα, ωστόσο, δεν έχεις μια μάσκα στο σπίτι, δες την παρακάτω DIY συνταγή. Τα υλικά που θα χρειαστείς υπάρχουν όλα στο σπίτι, η μάσκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά που θρέφουν το δέρμα, άρα τα χείλη σου εγγυημένα θα γίνουν υπέροχα.

lipmask.jpg

Η συνταγή για την DIY μάσκα χειλιών με κακάο

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα χειλιών είναι τα εξής:

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι βανίλια

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

¾ από του κουταλάκι του γλυκού μέλι

maska_xeiliwn.jpg

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά, άπλωσε τη μάσκα στα χείλη και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σου. Άσε τη μάσκα πάνω στα χείλη για 5 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Τώρα φόρεσε ένα lip balm ή το κραγιόν σου και απόλαυσε… τα υπέροχα χείλη σου! Χάρη στο κακάο που περιέχει η μάσκα, θα ενισχυθεί το κολλαγόνο και η ελαστικότητα στην περιοχή, κάνοντας τα χείλη πιο «γεμάτα», ενώ το ελαιόλαδο θα ενυδατώσει βαθιά το σημείο. Θες κι άλλα;

Και αν βαριέσαι τις αλχημείες… επίλεξε προϊόντα της αγοράς

Καταλαβαίνω ότι από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας μπορεί να είσαι dead και να βαριέσαι φρικτά να ετοιμάζεις συνταγές ομορφιάς. Οκ! Δεν έγινε και κάτι. Στο εμπόριο κυκλοφορούν τέλειες μάσκες για τα χείλη, τις οποίες μπορείς να αγοράσεις για να περιποιηθείς το δέρμα σου.

Δες τις στην παρακάτω gallery και καλά ψώνια!