Friday beauty tip: Πες αντίο στα φριζαρισμένα μαλλιά με τη μάσκα από μπανάνα και αυγό

Ευαγγελία Αλπίδου

Παρασκευή είναι, Σαββατοκύριακο έρχεται και αξίζει να βρεις μισή ώρα να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και συγκεκριμένα στα μαλλιά σου.

Τις τελευταίες ημέρες οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και αν δεν έχεις ομπρέλα δεν μπορείς να βγεις έξω από το σπίτι σου. Φυσικά, όπου υπάρχει βροχή, υπάρχει και υγρασία και αυτός είναι ο χειρότερος συνδυασμός για τα μαλλιά. Δυστυχώς, το φριζάρισμα στα μαλλιά είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις!

Παρασκευή είναι, Σαββατοκύριακο έρχεται και αξίζει να βρεις μισή ώρα να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και συγκεκριμένα στα μαλλιά σου. Πώς, άλλωστε θα δημιουργήσεις stylish χτενίσματα το ΣΚ; Μην ανησυχείς! Το beauty department του Queen, είναι πάντα δίπλα σου για να σου προσφέρει εύκολα beauty hacks που θα απογειώσουν την εμφάνισή σου. Συγκεκριμένα, έχουμε ετοιμάσει για εσένα μία εύκολη συνταγή η οποία θα σου προσφέρει υπέροχα μαλλιά χωρίς φριζάρισμα σε δευτερόλεπτα. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι μία μπανάνα και ένα αυγό.

Melted chocolate: Αυτή η ζεστή απόχρωση δείχνει τα μαλλιά πλούσια και λαμπερά

1708073848676-211551670-367650733_209197532150819_3826880447183801261_n.jpg

@streetstylestars

Η μάσκα που θα σου χαρίσει μεταξένια μαλλιά

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • 1 ώριμη μπανάνα (μπορεί να χρειαστείς δύο μπανάνες ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου)
  • 1 αυγό

Με ένα πιρούνι λιώσε την μπανάνα σε ένα μπωλ και πρόσθεσε το αυγό. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και εφάρμοσε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες. Άσε τη να δράσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με δροσερό νερό. Στη συνέχεια, εφάρμοσε το σαμπουάν και το conditioner σου και... είσαι έτοιμη!

Ποια είναι τα οφέλη αυτής της μάσκας;

Αυγό

pexels-leeloo-the-first-6495847.jpg

Το αυγό είναι πλούσιο σε βιταμίνη D, που ενισχύει την υγεία των μαλλιών. Τα συστατικά που έχει το αυγό κάνουν τα μαλλιά ποιο ανθεκτικά στα εργαλεία θερμότητας. Δηλαδή, αν χρησιμοποιείς συχνά ισιωτική μαλλιών, τα μαλλιά σου θα έχουν φθορά. Το αυγό, λοιπόν, έρχεται να μειώσει τη φθορά και να ενισχύσει την τρίχα.

Μπανάνα

pexels-alleksana-4114144-(1).jpg

Η μπανάνα περιέχει πυρίτιο, το οποίο βοηθά στην παραγωγή πρωτεϊνών κολλαγόνου, που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα μαλλιά γίνονται πιο ανθεκτικά, ελαστικά και αυξάνεται η λάμψη και η απαλότητά τους. Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην ενυδάτωση των μαλλιών και περιορίζουν το φριζάρισμα της τρίχας. Με πιο απλά λόγια, η μπανάνα θα τιθασεύσει τα ατίθασα μαλλιά σου!

Μήπως ήρθε η ώρα για τη haircare routine;