Raidy day! Γιατί δεν κάνει καλό το νερό της βροχής στα μαλλιά και στο δέρμα

Ευαγγελία Αλπίδου
Raidy day! Γιατί δεν κάνει καλό το νερό της βροχής στα μαλλιά και στο δέρμα

Το νερό της βροχής μέχρι να φτάσει σε εσένα διαπερνά την ατμόσφαιρα και παρασέρνει σωματίδια, ρύπους και μικροοργανισμούς τα οποία είναι επικίνδυνα όταν έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά και το δέρμα.

Δυστυχώς, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν! Και φυσικά, μιλάω για τον ηλιόλουστο καιρό που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα, δεν μπορείς να βγεις έξω από το σπίτι αν δεν έχεις ομπρέλα μαζί σου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός είναι moody και βροχερός. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στα μαλλιά και στο δέρμα μας.

Ήξερες, ότι το νερό της βροχής δεν κάνει καθόλου καλό στα μαλλιά και στο δέρμα; Θα σου εξηγήσουμε αμέσως... Μπορεί το νερό της βροχής να είναι το πιο καθαρό (χωρίς αλκαλικά στοιχεία) που υπάρχει στον κόσμο, αλλά μέχρι να φτάσει σε εσένα διαπερνά την ατμόσφαιρα και παρασέρνει σωματίδια, ρύπους και μικροοργανισμούς τα οποία είναι επικίνδυνα όταν έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά και το δέρμα. Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι!

Αν, λοιπόν, σε έπιασε η βροχή καθώς πήγαινες στη δουλειά και έγινες από την κορυφή μέχρι τα νύχια μούσκεμα, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips για να προφυλάξεις τα μαλλιά και το δέρμα από το ρυπαρό νερό της βροχής.

Για τα μαλλιά

Αν τα μαλλιά σου έγιναν μούσκεμα από τη βροχή στέγνωσε τα όσο καλύτερα μπορείς και σε καμία περίπτωση μην τα πιάσεις αλογοουρά ή κότσο. Άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους. Αν τα πιάσεις θα εμποδίζεις την υγρασία να εξατμιστεί, άρα και τους ρύπους. Όταν πας στο σπίτι πρέπει να μπεις κατευθείαν για μπάνιο!

Για το πρόσωπο και το μακιγιάζ

Αν έπεσε νερό στο πρόσωπό σου είναι καλό με το που πας στο σπίτι να πλύνεις πολύ καλά την επιδερμίδα σου και να προσθέσεις μία ενυδατική κρέμα. Αν είσαι στο γραφείο και το μακιγιάζ σου καταστράφηκε, καθάρισε το πρόσωπό σου για να φύγει το νερό της βροχής, βάλε λίγη ενυδατική πρόσθεσε από επάνω λίγη mascara, λίγο κραγιόν και είσαι έτοιμη! Πρόκειται για απλά, μικρά tips που θα φροντίσουν τον εαυτό σου με τον καλύτερο τρόπο.

Και επειδή οι βροχές θα συνεχίσουν και για τις επόμενες μέρες μην ξεχάσεις να βάλεις μία ομπρέλα στην τσάντα σου…