Φτιάξτε μόνες το ξεβαφτικό ματιών που σας ταιριάζει

Φτιάξτε μόνες το ξεβαφτικό ματιών που σας ταιριάζει

Τα μάτια σας είναι τα «μωρά» σας και γι' αυτό χρειάζονται ήπια καθαριστικά που τα περιποιούνται.

Έχετε δεν έχετε μωρό στο σπίτι, στα ντουλάπια σας έχετε σίγουρα ένα baby oil. Αυτό θα σας χρειαστεί για να φτιάξετε το δικό σας ήπιο ξεβαφτικό ματιών. Μένοντας στα μωρουδιακά προϊόντα θα χρειαστείτε και ένα σαμπουάν για μωρά που δεν προκαλεί δάκρυα.

•Σε 1 κούπα νερό προσθέστε 1 ½ κουταλιά της σούπας baby shampoo και 1/8 κουταλιά του γλυκού baby oil. Ανακατέψτε τα καλά και βάλτε το μίγμα σας σε ένα μπουκαλάκι το οποίο θα κλείνετε ερμητικά. Θυμηθείτε κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε να το ανακινείτε καλά πριν βάλετε στο βαμβάκι για να το περάσετε απαλά πάνω τα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες.

•Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα κρατήστε το baby oil αλλά αυτή τη φορά αναμίξτε το με ελαιόλαδο σε ίσες αναλογίες. Και θα αφαιρέσετε τη μάσκαρα και θα θρέψετε τις βλεφαρίδες.

Μην υπερβάλλετε στην ποσότητα που βάζετε στο βαμβάκι γιατί θα σας αφήσει περίσσια λιπαρότητα και μπορεί να θολώσει την όραση σας για λίγο. Με μέτρο! Απλά επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί μέχρι ναι αφαιρέσετε και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ και στο τέλος περάστε από πάνω ένα βαμβάκι βρεγμένο σε χλιαρό νερό.