Τι "κακό" μπορεί να σας βρει στην αναζήτηση της ομορφιάς

Τι "κακό" μπορεί να σας βρει στην αναζήτηση της ομορφιάς

Μία επίσκεψη στο κομμωτήριο, το beauty salon ή το nail studio χρειάζεται προσοχή και σωστή επιλογή για να διασφαλίσετε πάνω από όλα την υγεία σας και στη συνέχεια την ομορφιά σας.

Προγραμματίζετε να πάτε για αποτρίχωση με κερί, για μανικιούρ, πεντικιούρ απλό ή με αυτά τα μικρά ψαράκια; Μπορεί να είναι απολαυστικά όλα αυτά και να περάσετε υπέροχα, να βγείτε ακόμη πιο όμορφη στο τέλος, αλλά υπάρχει και μία περίπτωση να σας δημιουργήσουν προβλήματα. Το γνωρίζετε; Πιο συγκεκριμένα, οι κίνδυνοι που υπάρχουν είναι:

Εκεί που πάτε χαρούμενες στο κομμωτήριο, αναλογιστείτε οι βούρτσες που χρησιμοποιούνται σε σας πόσα ακόμη κεφάλια έχουν χτενίσει! Δεν θέλετε να κολλήσετε ψείρες –ναι δεν έχουν μόνο τα μικρά παιδιά. Θα δείτε σε πολλά κομμωτήρια ότι ανοίγουν αποστειρωμένα σακουλάκι με τις βούρτσες που θα χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά για εσάς. Τότε είστε σίγουρες!

Έχετε ακούσει για το Beauty Salon Stroke Syndrome; Σκεφτείτε να πιέζετε το λαιμό σας πάρα πολύ στον άβολο λουτήρα, η πίεση να είναι τόσο μεγάλη που να σταματάει την ομαλή ροή αίματος στον εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα είναι έντονες ζαλάδες, και αυτή είναι η ήπια εκδοχή της! Ζητήστε να βάζουν ειδικά μαλακά προστατευτικά ανάμεσα στο λαιμό και τον νιπτήρα κι αν δεν έχουν να βάζετε πετσέτες για να απορροφούν την πίεση.

Το ζεστό κερί της αποτρίχωσης θέλει ειδική μεταχείριση. Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα τόσο στα πόδια και στα χέρια, όσο και στο μπικίνι, αλλά εκτός αυτού μπορεί αν γίνει με λάθος τρόπο να κάνει τις τρίχες σας να μεγαλώνουν εσωτερικά στο δέρμα. Και φυσικά, υπάρχει ο κίνδυνος μεταφοράς μολύνσεων από πελάτη σε πελάτη αν χρησιμοποιείται η ίδια σπάτουλα για όλους.

Αν κάποιος προηγούμενος πελάτης έκανε πεντικιούρ με τα ψαράκια Garra Rufa και είχε κάποια μολυσματική ασθένεια στο αίμα, όπως η ηπατίτιδα C, υπάρχει πιθανότητα –μικρή βέβαια- να μεταδώσει την ασθένεια στους επόμενους είτε μέσω των ψαριών, είτε μέσω της δεξαμενής –αν αυτή δεν απολυμανθεί σωστά. Για να μειωθεί ο κίνδυνος στο ελάχιστο καλά είναι όσοι έχουν ψωρίαση ή διαβήτη να αποφεύγουν τέτοιες «εμπειρίες».

Όσο για το μανικιούρ οι κίνδυνοι δεν είναι και λίγοι: Τα πετσάκια αν αφαιρεθούν παραπάνω από όσο πρέπει μπορούν να εγκυμονούν κινδύνους μολύνσεων, αφού βακτήρια μπορούν να εισχωρήσουν. Η αποστείρωση των εργαλείων είναι στα απαραίτητα για την υγιεινή, γιατί να μικρό ατυχές κόψιμο μπορεί να σπείρει μολύνσεις. Τέλος, οι λάμπες που χρησιμοποιούνται για να στεγνώνουν τα νύχια, μπορεί να έχουν μικρή ποσότητα UV, αλλά δεν παύουν να έχουν! Και ως γνωστόν οι UV φέρουν μεγάλο μέρος ευθύνης για τους καρκίνους του δέρματος. Αφήστε τα, λοιπόν, να στεγνώσουν φυσικά.