Η πρώτη άσπρη τρίχα

Η πρώτη άσπρη τρίχα

Μην πανικοβάλλεστε. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Απλά αντιμετωπίστε την πραγματικότητα.

Γκρι και λευκές τρίχες: Ο τρόμος σας μόλις τις αντικρίζετε είναι μεγάλος ανεξάρτητα από την ηλικία σας, και η τάση σας όταν βλέπετε την πρώτη είναι να την τραβήξετε να βγει. Υπάρχει όμως, ο φόβος σας γιατί έχετε ακούσει το απίστευτο: «Ποτέ μην αφαιρείτε μία γκρίζα τρίχα, αφού στη θέση της θα βγουν δέκα αντίστοιχες και μάλιστα πιο άγριες». Το έχετε ακούσει σίγουρα, αλλά αυτό είναι λάθος!

Αν απομακρύνετε έναν μόνο θύλακα τρίχας, δεν μπορεί στην θέση του να βγουν δέκα. Είναι απλή λογική. Επίσης, οι μόνες τρίχες που βγαίνουν με άλλη αρχιτεκτονική -δηλαδή πιο σκληρές, κατσαρές ή χοντρές- είναι αυτές που κόβονται άγρια καθώς τρίβετε τα μαλλιά σας με πετσέτα μετά το λούσιμο. Άρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμβιβαστείτε με την εμφάνιση τους και να βρείτε τον τρόπο να τις αντιμετωπίσετε.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η βαφή, οπότε συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας ή αναζητήστε μία βαφή που αναγράφει στη συσκευασία της ότι καλύπτει τα γκρίζα και λευκά μαλλιά και αποκτήστε και πάλι τα μαλλιά με το χρώμα που αγαπάτε. Επίσης, μπορείτε να το δείτε σαν μία ευκαιρία να αλλάξετε χρώμα και να ξεφύγετε απο το φυσικό σας επιλέγντας ένα χρώμα όπου οι λευκές θα χάνονται!