Βάζετε κρέμα προσώπου και βάφεστε αμέσως. Είναι σωστό; Η make-artist Φωφώ Σγόντζου απαντά

Βάζετε κρέμα προσώπου και βάφεστε αμέσως. Είναι σωστό; Η make-artist Φωφώ Σγόντζου απαντά

Όλα θέλουν το χρόνο τους, και η γνώμη του ειδικού είναι αυτή που επιβεβαιώνει τον κανόνα και μας δείχνει το σωστό τρόπο.

Δεν έχετε πάντα το χρόνο, αλλά είναι αλήθεια ότι αν θέλετε το αποτέλεσμα του μακιγιάζ σας να είναι άψογο, θα πρέπει να προνοήσετε ώστε να αφήσετε στο δέρμα σας τουλάχιστον το χρόνο που χρειάζεται για να σας δώσει την καλύτερη «βάση» μακιγιάζ. Μιλάμε, φυσικά για την περιποίηση προσώπου που προηγείται του μακιγιάζ.

«Η κρέμα προσώπου και η κρέμα ματιών πρέπει να απλώνονται τρία τέταρτα πριν το μακιγιάζ, ώστε να προλάβουν να ενυδατώσουν το δέρμα αλλά και να έχουν απορροφηθεί τόσο ώστε να μην αφήνουν λιπαρότητα» λέει η make-artist Φωφώ Σγόντζου και εξηγεί «Μόνο έτσι θα μπορέσει το φον-ντε-τεν και το κονσήλερ να απλωθούν ομοιόμορφα και να είναι πιο σταθερά πάνω στο δέρμα».

«Αν βιαστείτε, και δε δώσετε αυτό το περιθώριο χρόνου, τα προιόντα μαικιγιάζ γλιστράνε πάνω στις κρέμες και δεν έχουν την απόδοση που περιμένετε. Το φον-ντε-τεν και το κονσήλερ εξφανίζονται και τα χρώματα παγιδεύονται τοπικά όπου υπάρχει η υγρασία της κρέμας κάνοντας λεκέδες» λέει η Φωφώ.