Πώς να διαλέξετε παλέτα σκιών

Πώς να διαλέξετε παλέτα σκιών

Η διάσημη makeup artist και creative director της Avon, Jillian Dempsey (ναι, η σύζυγος του Dr McDreamy), δίνει 4 χρήσιμα tips

Ο ρόλος μιας παλέτας σκιών είναι αφενός να ξεφορτώσει το νεσεσέρ σας από τις πολλές μονές σκιές, αφετέρου να σας λύσει τα χέρια συνδυάζοντας ιδανικά αποχρώσεις μεταξύ τους. Όμως πόσες φορές έχετε αγοράσει μια παλέτα από την οποία καταλήγετε να χρησιμοποιείτε μόνο μία σκιά και αυτήν, ίσως, σπάνια;


Τα tips που δίνει η Jillian Dempsey θα σας φανούν πολύ χρήσιμα την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να ανανεώσετε το νεσεσέρ σας. Για ρίξτε μια ματιά:


- Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να αγοράσετε μια παλέτα μόνο και μόνο επειδή ερωτευτήκατε κεραυνοβόλα μία από τις σκιές της. Σιγουρευτείτε πως η παλέτα που θα αγοράσετε συνδυάζει χρώματα και υφές που θα φορέσετε: ιδανικά, να περιέχει οπωσδήποτε μια ανοιχτόχρωμη και μια σκούρα σκιά, μια neutral απόχρωση και μια ιριδίζουσα.

- Αποφύγετε τους extreme συνδυασμούς χρωμάτων. Οι πιο χρήσιμες παλέτες είναι εκείνες που περιέχουν αρμονίες nude ή smoky τόνων. Όταν λέμε nude, εννούμε τα καφέ,τα μπεζ και τις αποχρώσεις της σαμπάνιας ενώ smoky είναι κυρίως το μαύρο, το ανθρακί, το γκρι και ένα highlighter. Επιλέξτε μια παλέτα που αναδεικνύει το χρώμα των ματιών σας, κάποια με μοβ αν εχετε πράσινα μάτια, γκρι αν είστε καστανή ή χρυσό και μπρονζέ για τα μπλε μάτια.

- Φυσικά και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε όλες τις σκιές της παλέτας σας στο ίδιο μακιγιάζ. Μπορείτε να απλώσετε μια έντονη σκιά στο πάνω βλέφαρο και μια ουδέτερη στο τόξο κάτω από τα φρύδια και να κάνετε καλό blending της πρώτης στη δεύτερη με κατεύθυνση προς τα πάνω και έξω. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ανοιχτόχρωμη ματ σκιά για να φωτίσετε το τόξο κάτω από το φρύδι ή την εσωτερική γωνία των ματιών. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σκιές και ως μολύβι για να τονίσετε το βλέμμα.

- Αν δεν είστε σίγουρη πώς να χρησιμοποιήσετε την έντονη σκιά, αναμείξτε τη με μια ουδέτερη- ώστε να ρίξετε την ένταση- αλλά όχι άσπρη (αν περιλαμβάνει η παλέτα σας) γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό.