Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας πριν τον ύπνο

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας πριν τον ύπνο

Τέσσερα tips για να ξυπνήσετε με υπέροχα μαλλιά- όπως τα ονειρεύεστε!

Ακριβώς όπως φροντίζετε την επιδερμίδα σας πριν κοιμηθείτε, στοχεύοντας να τη δείτε ξεκούραστη και λαμπερή το πρωί, έτσι και με τα μαλλιά σας: αφουγκραστείτε τις ανάγκες τους, αφιερώστε τους λίγα λεπτά και είναι βέβαιο πως θα αποφύγετε τις bad hair days!


- Απλώστε μια μάσκα μαλλιών. Οι περισσότερες μάσκες είναι ειδικά μελετημένες για να δρουν μέσα σε 10 λεπτά όμως αν τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη από εντατική, βαθιά φροντίδα, δοκιμάστε να αφήσετε τη μάσκα όλη νύχτα, ως treatment, μια φορά το μήνα. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας, μην το παρακάνετε με την ποσότητα, πιάστε τα σε ένα χαλαρό σινιόν και κοιμηθείτε ήσυχες.

- Αν θέλετε να ξυπνήσετε με ατημέλητες, αλλά όμορφες, μπούκλες, ψεκάστε τα μαλλιά σας με νερό μέχρι να τα αιστανθείτε νωπά. Χωρίστε τα σε τούφες, στρίψτε καθε μια γύρω από το δάχτυλό σας μέχρι την ρίζα και στερεώστε την με τσιμπιδάκια ή μικρές φουρκέτες. Το πρωί βγάλτε τις φουρκέτες, περάστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στα μαλλιά σας και είστε έτοιμες!

- Για να διατηρήσετε το χτένισμά σας μέχρι το επόμενο πρωί (σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται, φυσικά), πιάστε τα σε ένα πολύ απλό σινιόν στην κορυφή του κεφαλιού, στερεώστε τα με φουρκέτες και ψεκάστε ελάχιστη λακ. Οταν ξυπνήσετε, βουρτσίστε τα με μια πλατιά βούρτσα, και ψεκάστε με ένα ξηρό σαμπουάν που θα τα φρεσκάρει και θα τους δώσει και λίγο όγκο.

- Δεν είστε έτοιμες να αποχωριστείτε τα beachy waves ακόμα; Να τι μπορείτε να κάνετε: σε νωπά μαλλιά ψεκάστε ένα spray styling όπως το Bumble and Bumble Surf Spray. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες, πάρτε λωρίδες από ύφασμα και κρατήστε τις κάθετα, παράλληλα με τις τούφες. Στρίψτε τα μαλλιά γύρω από τις λωρίδες μέχρι τη ρίζα, και στερεώστε με τσιμπηδάκια. Το πρωί, λύστε τα μαλλιά σας, περάστε απαλά τα δάχτυλά σας ανάμεσα και θα έχετε υπέροχα waves με όγκο.