Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα λάμψης με πορτοκάλι

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα λάμψης με πορτοκάλι

Μια φυσική συνταγή που διώχνει την κούραση και ενυδατώνει βαθιά

Αυτή η μάσκα γίνεται με 4 συστατικά- κλειδί για την ομορφιά της επιδερμίδας: ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού είναι γεμάτος από αντιοξειδωτικά, η βρώμη και η αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού διώχνουν τα νεκρά κύτταρα, το μέλι είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό, τρέφει και συσφίγγει το δέρμα και το γιαούρτι ενυδατώνει βαθιά, μειώνει τους πόρους και καταπολεμά τις κοκκινίλες- ό,τι πρέπει δηλαδή για να ξαναβρεί το πρόσωπό σας τη φρεσκάδα, την ελαστικότητα και τη φυσική του λάμψη!

Θα χρειαστείτε

Χυμό από 1 πορτοκάλι

1/2 φλιτζάνι βρώμη

3 κουταλιές γιαούρτι πληρες, στραγγιστό

2 κουταλιές μέλι

2 κουταλιές αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού (περασμένη γρήγορα από το multi, για να πάρετε μικρά κομματάκια)

Ρίχνετε τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύετε. Το μίγμα σας θα πρέπει να είναι σχεετικά σφιχτό, ώστε να στέκεται στο πρόσωπο. Αν δεν είναι, προσθέστε λίγη περισσότερη βρώμη. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήστε τη να δράσει για 15-30 λεπτά. Πριν την ξεβγάλετε με χλιαρό νερό, κάντε ελαφρύ μασάζ ώστε η βρώμη και η αποξηραμένη φλούδα του πορτοκαλιού να παρασύρουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα.

Όση μάσκα περισσέψει μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες αλλά σας προτείνω κάθε φορά να φτιάχνετε φρέσκια ώστε να εκμεταλλεύεστε όλα τα ευεργετικά συστατικά του πορτοκαλιού, πριν οξειδωθούν.

Διαβάστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: Απαλό προϊόν καθαρισμού με αγγούρι και χαμομήλι

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με μέντα και ζάχαρη

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με βανίλια και καρύδα