«Περικοπές» στους πόρους

«Περικοπές» στους πόρους

Χρήσιμες συμβουλές για να μειώσετε το μέγεθος των πόρων στο πρόσωπό σας 

Είναι ένα από τα πιο δύσκολα και επίμονα προβλήματα της επιδερμίδας: ο λόγος για τους ανοιχτούς πόρους, το μέγεθος των οποίων εξαρτάται κυρίως από τα γονίδιά μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Συνήθως, στις γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα οι πόροι τείνουν να είναι μικρότεροι σε αντίθεση με εκείνες που έχουν σταρένια επιδερμίδα ενώ και ο τύπος δέρματος παίζει σημαντικό ρόλο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να δείχνουν μικρότεροι:

- Κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιείτε προϊόντα που φέρουν την ένδειξη "μη φαγεσωρογόνα", τόσο στην περιποίηση όσο και στο μακιγιάζ.

- Το βράδυ μην παραλείπετε να πλένετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού, ώστε να εμποδίσετε τους ρύπους και το σμήγμα να προκαλέσουν "ασφυξία" στους πόρους.

- Η απολέπιση είναι ένα επίσης σημαντικό βήμα φροντίδας, καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος. Αν έχετε πολύ λιπαρή, ανθεκτική επιδερμίδα, μπορείτε να κάνετε απολέπιση κάθε μέρα ενώ αν είναι ευαίσθητη περιοριστείτε σε μία φορά την εβδομάδα. Επιλέξτε το προϊόν απολέπισης που ταιριάζει στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, είτε με κόκκους (προτιμήστε τους πιο λεπτούς αν είναι ευαίσθητη) είτε με άλφα υδροξυ-οξέα, ρετινόλη ή ένζυμα φρούτων. Αν δεν είστε σίγουρες, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας διότι η απολέπιση με ακατάλληλο προϊόν μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλετε.

- Μην βγείτε από το σπίτι χωρίς δείκτη προστασίας, τον οποίο είτε θα διαθέτει η κρέμα ημέρας σας είτε θα φορέσετε από πάνω ως αντηλιακό. Είναι πολύ σημαντική κίνηση, όχι μόνο για το θέμα των πόρων (ιδιαίτερα αν έχετε κάνει απολέπιση πιο πριν, οπότε το δέρμα είναι ακόμα πιο ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία) αλλά και για την γενικότερη διατήρηση της υγείας και της νεανικότητας της επιδερμίδας σας.

- Αν το πρόβλημα είναι έντονο, η δερματολογία δίνει απαντήσεις με treatments στο ιατρείο, όπως ισχυρά peelings με σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ αλλά και laser.

Διαβάστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: θρεπτική μάσκα ποδιών

Και το λούσιμο έχει τα μυστικά του

Ταλαιπωρημένες άκρες; Δείτε πώς θα τις κάνετε να δείχνουν πιο υγιείς