3 tips για να αφαιρέσετε τέλεια το μακιγιάζ

3 tips για να αφαιρέσετε τέλεια το μακιγιάζ

Το πιο βασικό βήμα για υγιή επιδερμίδα

Μπορεί να είναι μια διαδικασία ρουτίνας, όμως το σωστό ντεμακιγιάζ έχει τον τρόπο του.

Δείτε 3 insider's tips που έδωσε στο allure η γνωστή makeup artist, Maria Verel, και ακολουθήστε τα!

1. Η μάσκαρα και το eyeliner είναι τα πιο δύσκολα προϊόντα όσον αφορά στο ντεμακιγιάζ. Όμως η λύση δεν είναι να τρίβετε έντονα τα μάτια, γιατί ταλαιπωρείται η επιδερμίδα τους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Τι να κάνετε: Προτιμήστε τους δίσκους ντεμακιγιάζ (σε σχέση με το βαμβάκι που συχνά αφήνει ίνες πάνω στα μάτια), επιλέξτε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ σε μορφή ελαίου ή διφασικό, βρεξτε το δίσκο και τοποθετήστε τον πάνω στο μάτι σας. Κρατήστε το εκεί για λίγα δευτερόλεπτα πιέζοντας ελαφρά, έτσι ώστε να "εμποτιστούν" οι βλεφαρίδες με την φόρμουλα και αφαιρέστε το απαλά- επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.

2. Βάλτε στη διαδικασία και το προϊόν καθαρισμού σας. Επιλέξτε μια σύνθεση που να απομακρύνει το makeup και το ρουζ. Κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας και αφήστε το πάνω στην επιδερμίδα για λίγα δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε το με μια νωπή, μαλακή πετσέτα, ώστε να δείτε αν έχει καθαρίσει καλά την επιδερμίδα. Αν το makeup που φοράτε είναι μακράς διάρκειας, περάστε το πρόσωπό σας πρώτα με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ και συνεχίστε με το καθαριστικό.

3. Αν χρησιμοποιείτε ντεμακιγιάζ σε μορφή ελαίου, είναι πολύ πιθανόν να μείνει ελαφριά μουτζούρα κάτω από τα μάτια. Αξίζει να αφιερώσετε λίγα παραπάνω δευτερόλεπτα για να περάσετε τα μάτια σας με ένα νωπό δίσκο ντεμακιγιάζ (ιδανικά εμποτισμένο με ένα νερό ντεμακιγιάζ που είναι αποτελεσματικό, ουδέτερο και δεν ταλαιπωρεί καθόλου την επιδερμίδα), πριν ολοκληρώσετε τη διαδικασία.