Έχετε κρύα πόδια; Δοκιμάστε αυτή την τέλεια θερμαντική μάσκα ποδιών!

Έχετε κρύα πόδια; Δοκιμάστε αυτή την τέλεια θερμαντική μάσκα ποδιών!

Με συστατικά που έχετε στην κουζίνα σας! 

Αν έχετε μονίμως παγωμένα πόδια, αυτή η μάσκα που σας προτείνουμε -βασισμένη στα μπαχαρικά- ειναι μια εξαιρετική DIY λύση.

Βασισμένη σε ένα mix από κανέλα, τζίντζερ και πιπέρι καγιέν, αυξάνει την μικροκυκλοφορία, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια απολαυστική αίσθηση ζεστασιάς ενώ τα ενυδατικά συστατικά της μάσκας περιποιούνται τα πόδια, αφήνοντάς τα απαλά. Plus: το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού που αναζωογονεί τις αισθήσεις.

Θα χρειαστείτε

1/2 φλιτζάνι βρώμη

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

4 κουτ γλυκού χλιαρό νερό

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

1 κουτ γλυκού μέλι

1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

Πώς θα την ετοιμάσετε: Περάστε τη βρώμη από το multi μέχρι να γίνει σκόνη. Ρίξτε τη σε ένα μπωλ, προσθεστε τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγή και αναμείξτε μέχρι να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα. Πάρτε δύο πετσέτες, βρέξτε τις με ζεστό νερό και στίψτε τις καλέ. Βάλτε τα πόδια σας σε μια μεγάλη λεκάνη και απλώστε τη μάσκα σε κάθε ένα, φροντίζοντας να το καλύψετε απόλυτα μέχρι τους αστραγάλους. Τυλίξτε το κάθε πόδι σας με τη ζεστή πετσέτα ώστε να βοηθήσετε τα συστατικά της μάσκας να δράσουν καλύτερα και αφήστε τη για ένα τέταρτο. Αφαιρέστε τις πετσέτες, ξεβγάλετε τα πόδια σας με χλιαρό νερό και σκουπίστε τα. Θα διαπιστώσετε πως αυτή η ευχάριστη θερμαντική αίσθηση θα κρατήσει για ώρα ενώ τα πόδια σας θα ειναι απαλά και ενυδατωμένα.