Το κάνεις εσύ, το κάνω και εγώ αλλά γιατί; Να γιατί ανοίγεις το στόμα σου όταν βάζεις μάσκαρα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Το κάνεις εσύ, το κάνω και εγώ αλλά γιατί; Να γιατί ανοίγεις το στόμα σου όταν βάζεις μάσκαρα

Ανοίγεις το στόμα σου όταν βάζεις μάσκαρα; Πιθανότατα να το κάνεις, όπως και οι περισσότερες από εμάς, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί; Είτε έχεις απορήσει, είτε δεν το είχες σκεφτεί καν, σήμερα θα μάθεις γιατί αποφασίσαμε να διαλευκάνουμε αυτό το μυστήριο.

Αν τοποθετήσεις μία κάμερα στο μπουντουάρ ή το μπάνιο σου, προκειμένου να καταγράψεις τις κινήσεις σου όταν βάφεσαι, οι πιθανότητες να ανακαλύψεις ότι βάζεις μάσκαρα με το στόμα ανοιχτό, είναι πάρα πολλές.

via GIPHY

Είτε το έχεις παρατηρήσεις, είτε όχι, η αλήθεια είναι πως, οι περισσότερες από εμάς, βάζουμε μάσκαρα με το στόμα ανοιχτό. Άλλες με ορθάνοιχτο, άλλες με γκριμάτσα, άλλες λίγο λάγνα (ναι, όντως) και άλλες σα να πρόκειται να καταβροχθίσουν κάποιο χοιρομέρι. Όταν το βουρτσάκι της μάσκαρα πλησιάζει το μάτι, το στόμα ανοίγει μηχανικά και ασυναίσθητα. Γιατί όμως;

True blue: 10 μπλε mascara για να απογειώσεις το καλοκαιρινό μακιγιάζ

via GIPHY

But why?!

Σύμφωνα με τους ειδικούς (και την εκτενή έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο), βάζουμε μάσκαρα με το στόμα ανοιχτό, γιατί προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένες. Είναι λογικό αν το σκεφτείς: Η μάσκαρα είναι ένα αντικείμενο που πρόκειται να έρθει σε πολύ κοντινή επαφή με το μάτι μας. Πρέπει επομένως να προσέχουμε, άρα ένα το κρατούμενο.

Έπειτα, τα νεύρα που ελέγχουν την κίνηση των βλεφάρων (άνοιγμα-κλείσιμο) και την κίνηση του στόματος (άνοιγμα-κλείσιμο πάλι) είναι διαφορετικά αλλά πολύ κοντά μεταξύ τους. Άκου τώρα να δεις τι γίνεται, όταν προσπαθούμε να κρατήσουμε το μάτι μας ακίνητο και ανοιχτό, τα νεύρα των ματιών και τα νεύρα του στόματος –apparently- μπερδεύονται κάπως μεταξύ τους, και έτσι ανοίγουμε και το στόμα.

via GIPHY

Lash special: Νέες μάσκαρα, primers και οροί που θα σου χαρίσουν τις βλεφαρίδες που ονειρεύεσαι

Now you know!

Αν τώρα θέλεις να σταματήσεις να βάζεις μάσκαρα με το στόμα ανοιχτό, μπορείς ασφαλώς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να το κάνει, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση κάθε φορά που κάνεις το μακιγιάζ σου. Ain’t nobody got time for that!