#LuminousMasterclass: Οι 3 κύριες αιτίες των μαύρων κύκλων και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

#LuminousMasterclass: Οι 3 κύριες αιτίες των μαύρων κύκλων και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Οι μαύροι κύκλοι δεν είναι μία απλή υπόθεση, είναι όμως ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές από εμάς

Οι μαύροι κύκλοι δεν είναι μία απλή υπόθεση, είναι όμως ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές από εμάς. Ενώ μπορεί -δικαίως- να νομίζεις πως οφείλονται αποκλειστικά στην κούραση, στην πραγματικότητα, οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε πολλά πράγματα από την ηλικία και την κληρονομικότητα, ως τον τρόπο που κοιμάσαι και το αν κοιμάσαι αρκετά. Για να καταλάβουμε όμως ποια είναι τα αίτιά τους, και κατά συνέπεια πώς θα τους αντιμετωπίσουμε, πρέπει πρώτα να μάθουμε τι είναι οι μαύροι κύκλοι.

Οι μαύροι κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι είναι οι σκιές που παρατηρούνται κάτω ή και γύρω από τα μάτια και τις παρατηρούμε, γιατί η επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή είναι πάρα πολύ λεπτή και έχει πολύ ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας. Επειδή λοιπόν είναι πολύ λεπτή οι φλέβες και τα αγγεία κάτω από αυτή είναι πιο ορατά και δημιουργούν σκιές. Εκτός από αυτό, η ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής των ματιών είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην υπερμελάγχρωση, γι’ αυτό και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα που μπορεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε.

Τα αίτια

Τα βασικά αίτια για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων είναι 3 και δεν είναι πάντα εύκολο να τα αποφύγουμε.

ΚΟΥΡΑΣΗ. Ναι, ξεκάθαρα η η κούραση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τους έντονους μαύρους κύκλους και αυτό συμβαίνει γιατί τη κούραση, επηρεάζει την επιδερμίδα μας στο σύνολό της. Γίνεται πιο θαμπή και χλωμή και έτσι τα αγγεία κάτω από τα μάτια φαίνονται περισσότερο. Ακόμα, η έλλειψη ύπνου προκαλεί κατακράτηση υγρών κάτω από τα μάτια πράγμα που επιδεινώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

ΗΛΙΚΙΑ. Όσο μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα μας γίνεται ολοένα και πιο λεπτή. Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι ήδη πολύ λεπτή (0,5mm σε σχέση με τα 2mm στο υπόλοιπο σώμα) και όπως είπαμε νωρίτερα, όσο πιο λεπτή είναι η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, τόσο περισσότερο φαίνονται οι κύκλοι. Ακόμα, με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή μελανίνης από τον οργανισμό μας απορρυθμίζεται, και ένα από τα σημεία που υποφέρουν πρώτα είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια.

ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ. Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι πολύ κοντά στο οστό, καθώς δεν υπάρχει λίπος ανάμεσα. Έτσι, αν δεν λαμβάνουμε την κατάλληλη ποσότητα νερού, αφυδατώνεται, έρχεται ακόμα πιο κοντά στο οστό και η περιοχή γίνεται πιο κοίλη, άρα δημιουργούνται περισσότερες σκιές.

Η αντιμετώπιση

Η επαρκής κατανάλωση νερού και ο σωστός ύπνος είναι τα πρώτα μας «όπλα» ενάντια στους μαύρους κύκλους. Υπάρχει όμως ένα ακόμα «όπλο» που φέρει την υπογραφή της NIVEA και μπορεί να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Το όνομα αυτού LUMINOUS630®. Πρόκειται για το πατενταρισμένο, πρωτοποριακό συστατικό της NIVEA που κρύβεται πίσω από την Θεραπεία ματιών NIVEA Cellular Luminous630 Eye Treatment κατά των μαύρων κύκλων.

Πρόκειται για μία μεταξένια κρέμα, η σύνθεση της οποίας συνδυάζει το πατενταρισμένο συστατικό LUMINOUS630® με υαλουρονικό οξύ και καφεΐνη. Και τα τρία αυτά συστατικά, αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τις 3 βασικές αιτίες εμφάνισης των μαύρων κύκλων, ώστε να επαναφέρουν τη λάμψη και τη νεανικότητα στο βλέμμα μας. Το συστατικό LUMINOUS630® εξισορροπεί την μελάχρωση κάτω από τα μάτια, η καφεΐνη τονώνει την κουρασμένη επιδερμίδα και καταπολεμά τις σακούλες, ενώ το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει σε βάθος.

Ακόμα, το πολυτελές tube της κρέμας διαθέτει μεταλλική άκρη, που είναι ιδανική για απαλό μασάζ στην περιοχή των ματιών και κατά συνέπεια ενίσχυση της δράσης της κρέμας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται συνδυαστικά με όλη τη σειρά NIVEA LUMINOUS630®.

Το συστατικό LUMINOUS630® βλέπεις, κρύβεται πίσω από μία ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης, που καταπολεμά τις κηλίδες και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας. Συνδυαστικά με την θεραπεία ματιών, η σειρά LUMINOUS630®, με τον ορό, την κρέμα η μέρας και νύχτας αλλά και την κρέμα χεριών, μπορεί να επαναφέρει τη νεανικότητα και τη λάμψη στην επιδερμίδα συνολικά, σε μόλις 4 εβδομάδες.

Μπορεί λοιπόν οι μαύροι κύκλοι να οφείλονται σε παράγοντες που δεν είναι απόλυτα στον δικό μας έλεγχο, με τη θεραπεία ματιών LUMINOUS630® της NIVEA όμως, και σε συνδυασμό με όλη τη σειρά περιποίησης, η αντιμετώπισή τους μπορεί να είναι άμεση και τα αποτελέσματα άμεσα ορατά.

Αναζήτησε λοιπόν τη θεραπεία Θεραπεία ματιών NIVEA Cellular Luminous630 Eye Treatment κατά των μαύρων κύκλων αλλά και ολόκληρη τη σειρά Luminous και δώσε στα μάτια σου την ιδιαίτερη και εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζονται για να λάμψουν.

Μάθε περισσότερα εδώ