Τι είναι το sexture και γιατί θεωρείται το απόλυτο hair trend του καλοκαιριού;

Βιβή Αγγελάκη
Τι είναι το sexture και γιατί θεωρείται το απόλυτο hair trend του καλοκαιριού;

Πραγματικά θα το αγαπήσεις!

Η θερμοκρασία όσο πάει και ανεβαίνει πιο πολύ, η ζέστη γίνεται αφόρητη, ο ιδρώτας στάζει και το να κυκλοφορείς έξω μεσημέρι σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί! Φυσικά, από τα τελευταία πράγματα που μπορεί να σε απασχολούν κάτι τέτοιες στιγμές είναι το να δείχνουν τέλεια, λαμπερά και περιποιημένα τα μαλλιά σου...


Ευτυχώς, η τελευταία καλοκαιρινή τάση στα μαλλιά είναι με το μέρος μας! Ονομάζεται «sexture» - σε προλαβαίνω δεν υπάρχει άμεση σχέση- σύνδεση με τη σεξουαλική ζωή και τα λαμπερά μαλλιά- και στην ουσία είναι μία version των «bedhead hair» (aka του φυσικού, ατημέλητου, sexy χτενίσματος που έχουμε όταν σηκωνόμαστε το πρωί από το κρεβάτι αφού έχουμε περάσει μία νύχτα μαζί με το σύντροφό μας). Μάλιστα σύμφωνα με το Marie Claire, ο όρος δημιουργήθηκε από την Kat Zemtsova, γνωστή hair artist στη Νέα Υόρκη.

fpbedhead1


Σε αντίθεση με το trend των ολόισιων μαλλιών που κυριαρχούσε στο χώρο της Μόδας και της Ομορφιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα, το «sexture» έρχεται να εκθειάσει τα messy, ατημέλητα και με όγκο μαλλιά στις ρίζες , που δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ώρες μπροστά στον καθρέφτη ή να χρησιμοποιήσεις εργαλεία hairstyling για να πετύχεις το τέλειο χτένισμα.

Exhibition 1

Αγκαλιάζει τη φυσική υφή των μαλλιών και ενώ το γεγονός ότι ιδρώνεις, σε αυτή την περίπτωση δεν λειτουργεί ανασταλτικά αλλά καθίσταται ο βασικός παράγοντας για να πετύχεις την ανάλογη υφή στα μαλλιά σου. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ήδη το συγκεκριμένο trend έχει κερδίσει πολλούς fans.

messy medium haistyle 2016


«Δεν έχει σημασία τι τύπο μαλλιών έχεις, είναι όλα σχετικά. Είναι sexy, ατημέλητο και τα μαλλιά δείχνουν ελεύθερα σε κάθε κίνηση» λέει χαρακτηριστικά η Kat Zemtsova. Το τελικό αποτέλεσμα είναι wavy, με όγκο και έντονη υφή, αποφεύγοντας κάθε τι στυλιζαρισμένο!

Gisele Bundchen by Giampaolo Sgura for Vogue Brazil 2
w621 Hairstyle With Bangs and Layers for Long Wavy Hair