Summer Beauty Inspo: Το αρχαιοελληνικό beauty look στο Chanel Cruise 2018 show

Βιβή Αγγελάκη
Summer Beauty Inspo: Το αρχαιοελληνικό beauty look στο Chanel Cruise 2018 show

Μία ωδή στην Αρχαία Ελλάδα

Μέσα σε ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε αρχαιοελληνικό τοπίο με δωρικούς κίονες και αγάλματα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου μόδας, Karl Lagerfeld, μας μετέφερε χιλιάδες χρόνια πίσω, υπενθυμίζοντάς μας τις κλασικές αξίες που πρέσβευε η Αρχαία Ελλάδα, μέσω της Chanel Cruise 2018 συλλογής που είχε θέμα «La Modernité de l' Antiquité» . Σανδάλια που τυλίγουν τις γάμπες (aka gladiators shoes), φορέματα με πτυχώσεις, one-shoulder pieces, ακόμα και μαντό στο κλασικό καρό Chanel print με κόψιμο που θύμιζε χιτώνα ερμήνευαν με τον καλύτερο τρόπο τον όρο «Grecian Chic» (Δες εδώ).

GettyImages 677541900

Και όπως καταλαβαίνεις το μακιγιάζ και τα μαλλιά δεν θα μπορούσαν να μην είναι εναρμονισμένα με τη εντυπωσιακή συλλογή και να μην παραπέμπουν στην αρχαιοελληνική ομορφιά. «Θεωρώ την Ελλάδα ως την πηγή της ομορφιάς και του πολιτισμού» λέει ο χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.

chanel beauty looks
GettyImages 677938316

Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με διάφορα χτενίσματα, αποπνέοντας όλα μία «ελευθερία κίνησης και έκφρασης» που παρέπεμπαν στην αρχαία εποχή. Χρυσές πλεκτές και μαύρες σατέν κορδέλες αλλά και υφασμάτινα στεφανάκια ήταν μόνο μερικά από τα αξεσουάρ που διάλεξε ο διάσημος hairstylist Sam McKnight για να στολίσει τα ατημέλητα χτενίσματα των μοντέλων. Boho waves, ανάλαφροι κυματισμοί, ρομαντικές χαμηλές πλεξούδες, half-up ponytails ήταν μόνο μερικά από αυτά.

chanel croisi re 2018 et si on se glissait dans la peau d une d esse grecque 1449.jpeg north 499x white

Το μακιγιάζ κινήθηκε σε πιο φυσικούς- natural τόνους με την προσοχή να επικεντρώνεται στα μάτια. Σε αντίθεση με το ελληνικό πνεύμα της επίδειξης, ο Tom Pecheux και η ομάδα του προτίμησαν να τονίσουν τα μάτια κάνοντας μία έντονη γραμμή με το μαύρο κλασικό eyeliner κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων (θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ανάποδο cat eye). Ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία των ματιών η γραμμή κατέληγε σχεδόν στο σημείο που τελειώνουν τα φρύδια. Η υπόλοιπη επιδερμίδα παρέμεινε σε καθαρές, φυσικές αποχρώσεις, δίνοντας ένα πιο φρέσκο και αρχαιοελληνικό αέρα στο look.

capture jpg 2372 jpeg 4351.jpeg north 499x white

(Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)