Ξέρεις τι είδους peeling πρέπει να κάνεις; Μάθε εδώ!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ξέρεις τι είδους peeling πρέπει να κάνεις; Μάθε εδώ!

Η απολέπιση είναι σημαντική αλλά πρέπει να κάνεις αυτή που ταιριάζει στο δέρμα σου!

Η απολέπιση είναι το α και το ω για την όμορφη επιδερμίδα αλλά αυτά τα έχουμε πει και τα ξέρεις. Εκείνο που μπορεί να σε μπερδεύει είναι το είδος της απολέπισης που πρέπει να κάνεις. Τα κλασικά scrubs που μπορεί να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο μπάνιο σου είναι κρεμώδη με κόκκους που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα υπάρχει όμως και η χημική απολέπιση. Περίμενε! Μην τρομάζεις… Όταν μιλάμε για χημική απολέπιση, δεν μιλάμε για εκείνη που κάνεις στον δερματολόγο και καταλήγεις όπως η Samantha στο Sex and the City! Θα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβεις καλύτερα!

tenor

Η μηχανική απολέπιση
Όπως σου είπαμε, είναι η απολέπιση που συνδυάζει τους κόκκους του scrub και τις κινήσεις των χεριών σου για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Υπάρχουν δεκάδες scrub με φυσικούς κόκκους (κουκούτσια, ζάχαρη, αλάτι) αλλά δεν κάνουν όλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Η μηχανική απολέπιση μπορεί να είναι πολύ τραυματική για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, απαγορεύεται στις επιδερμίδες με ακμή και πρέπει να κάνεις ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΕΣ κινήσεις γιατί μπορεί να καταστρέψεις το δέρμα σου χωρίς να το καταλάβεις. Μηχανικά scrubs είναι προϊόντα όπως το Apivita, Face Scrub with Apricot, το L' Oreal Paris, Smooth Sugars Scrub Clearing Scrub και το Frezyderm, Facial Scrub.

 2

Η χημική απολέπιση
Η τρομερή και φοβερή χημική απολέπιση δεν είναι τίποτα παραπάνω από οξέα όπως τα ΑΗΑ, το γλυκολικό οξύ και άλλα (τα έχουμε πει εδώ). Αυτά δεν χρειάζονται τρίψιμο γιατί από μόνα τους απολεπίζουν την επιδερμίδα διαλύοντας τους κυτταρικούς δεσμούς ανάμεσα στα νεκρά κύτταρα και ελευθερώνοντας έτσι ώστε να μπορέσεις να τα αφαιρέσεις με νερό ή ακόμα και ένα πανάκι. Ναι, τα οξέα που χρησιμοποιεί ο δερματολόγος σου είναι πολύ δυνατά, δεν μπορείς να τα βάλεις στον εαυτό σου και δεν χρειάζεται. Στην αγορά υπάρχουν ήπια χημικά peeling όπως το Kiehl's, Nightly Peel Refining MicroPeel Concentrate, τα Pixi, Glow Peel Pads και το Darphin, L’Institut Youth Resurfacing Peel. Τα φοράς πριν τον ύπνο και ξυπνάς με νέα επιδερμίδα. Σε ποιες επιδερμίδες ταιριάζουν τα χημικά πίλινγκ; Στις περισσότερες αλλά σίγουρα για κάθε σου νέα αγορά ή προσθήκη στη ρουτίνα της περιποίησης, θα πρέπει να ρωτάς τον δερματολόγο σου.

 1