Μετά το multi-masking ήρθε το multi-moisturizing και έχουμε ενστάσεις…

Μετά το multi-masking ήρθε το multi-moisturizing και έχουμε ενστάσεις…

Δεν είμαστε σίγουρες πως πρέπει να χρησιμοποιείς πολλές διαφορετικές ενυδατικές

Αν οι λέξεις που διάβασες στον τίτλο σου είναι άγνωστες σε συγχαίρουμε που μπήκες για να μάθεις τι σημαίνουν όλα αυτά, θα τα εξηγήσουμε όλα παρακάτω. Αν πάλι ήξερες για το multi-masking και το έκανες, τότε ίσως με ενδιαφέρον μπήκες να διαβάσεις για το multi-moisturizing και καλώς ήρθες στην παρέα μας αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή…

woman applying moisturizer on her face 3762890

Το multi-masking είναι η διαδικασία κατά την οποία φοράς διαφορετικές μάσκες σε διαφορετικά σημεία του προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες τους. Φοράς δηλαδή μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό στη μύτη, το μέτωπο και το πιγούνι και στα μάγουλα βάζεις μία ενυδατική. Κάπως έτσι αντιμετωπίζεις τις ανάγκες που έχουν τα διαφορετικά σημεία της επιδερμίδας σου πιο στοχευμένα και κάνεις πολύ καλά.

woman with pink lipstick applying facial cream 3762877

Αντίστοιχα, το multi-moisturizing θέλει να κάνεις το ίδιο και με την ενυδατική σου κρέμα. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν χρειάζεται να κάνεις και θα σου εξηγήσουμε το γιατί. Οι μάσκες είναι sos «θεραπείες». Είναι προϊόντα που αντιμετωπίζουν εντατικά τα θέματα της επιδερμίδας όπως η λιπαρότητα και η αφυδάτωση. Οι ενυδατικές κρέμες από την άλλη είναι μία συνεχής παροχή ενυδάτωσης και θρέψης.

woman with white cream on face 3762891

Η επιδερμίδα σου δεν χρειάζεται ενυδάτωση σαν sos θεραπεία, είναι η καθημερινή «τροφή» της και αυτή που εξασφαλίζει έναν υγιή δερματικό φραγμό. Με το multi–moisturizing λοιπόν δεν κάνεις καθόλου κακό αλλά δεν προσφέρεις και κάτι παραπάνω στην επιδερμίδα σου. Δεδομένου ότι, ήδη, τα βήματα της καθημερινής μας περιποίησης είναι πάρα πολλά, θεωρούμε πως το multi–moisturizing θα καταλήξει να γίνεται αγγαρεία και αν δεν το κάνεις σωστά, απλά δεν θα σε εξυπηρετήσει.

Συνέχισε λοιπόν να κάνεις το multi–masking σου μία φορά την εβδομάδα και άσε για τώρα το multi–moisturizing. Αν συνεχίσει για καιρό η καραντίνα τότε το ξανασυζητάμε αλλά αυτό δεν θα συμβεί… hopefully!

Διάβασε ακόμα: Pretty Pastels! Αυτές οι παλέτες θα κάνουν το νεσεσέρ και το μακιγιάζ σου πιο χαρούμενα