Marula oil: Το μυστικό της αντιγήρανσης από την Αφρική!

4 SHARES

Η νέα skincare εμμονή μας…

Το skincare είναι μια από τις πιο hot τάσεις εδώ και αρκετό καιρό και αν υπάρχει κάτι που εμείς οι γυναίκες επιζητάμε από την περιποίηση της επιδερμίδας μας αυτό δεν είναι άλλο από την αντιγήρανση. Διαρκώς ακούμε για νέα προϊόντα και συστατικά που κατακλύζουν την αγορά, ανάμεσά τους και λάδια. Jojoba, coconut oil και πολλά άλλα έχουμε διαβάσει ή και δοκιμάσει για να δούμε πόσο ευεργετικά είναι για το δέρμα μας.

Τώρα τελευταία, όμως, υπάρχει ένα έλαιο που είναι από τα μεγαλύτερα skincare trends και ο λόγος για το… marula oil. Το συγκεκριμένο έλαιο ξεφεύγει από τις κλασικές, ευεργετικές ιδιότητες άλλων λαδιών, που απλά ενυδατώνουν και φροντίζουν την επιδερμίδα. Το marula oil κάνει πολλά περισσότερα…

Τι είναι, όμως, το marula oil;

Το marula oil είναι ένα λάδι που προέρχεται από το δέντρο marula, το οποίο βρίσκεται στην υποσαχάρια τροπική Αφρική. Μπορεί για μας να είναι ένα new entry στο χώρο του skincare, όμως εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται στην Αφρική ως θεραπεία για πολλές καταστάσεις. Το marula oil έχει ένα αχνό κίτρινο χρώμα και υπέροχο άρωμα.

christin hume 0MoF Fe0w0A unsplash

Τα πλεονεκτήματά του… πολλά!

Ενυδάτωση: Το marula oil είναι ιδανικό αν χρειάζεσαι ενυδάτωση της επιδερμίδας. Στην ουσία, πρόκειται για ένα έλαιο που «γεμίζει» τα κενά στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας και αφήνει το δέρμα μαλακό και απαλό. Έχει, επίσης, την ικανότητα να σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα. Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ), το marula oil έχει την ικανότητα να μαλακώνει την επιδερμίδα, ενώ είναι πολύ ελαφρύ και δεν αφήνει καμία αίσθηση λιπαρότητας. Αξίζει να αναφερθεί ότι έρευνα του 2015 διαπίστωσε ότι το marula oil μοιάζει σε σημαντικό βαθμό με τα φυσικά έλαια που έχει η επιδερμίδα μας.

Αντιοξειδωτική προστασία: Το marula oil δε φράσσει τους πόρους, ενώ περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών συστατικών, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της επιδερμίδας. Ειδικότερα, περιέχει βιταμίνη C και Ε και ένα λιγότερο γνωστό αντιοξειδωτικό, τη φυτοχημική επικατεχίνη. Όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην αποτροπή των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από την έκθεση στις ακτίνες UV και τους ρύπους.

Έχει αντιγηραντικά οφέλη: Το κολλαγόνο και η ελαστίνη - οι πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για το υγιές, νεανικό δέρμα - αποικοδομούνται από ορισμένα ένζυμα, τα οποία μπορούν να ανασταλούν από αντιοξειδωτικά. Μια μελέτη του 2018, λοιπόν, διαπίστωσε ότι το marula oil ήταν αποτελεσματικό στην αναστολή των ενζύμων που διασπούν τόσο το κολλαγόνο όσο και την ελαστίνη. Περιέχει επίσης αμινοξέα, ειδικά L-αργινίνη και γλουταμικό οξύ, τα οποία έχουν επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες. Με λίγα λόγια, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Είναι αντιφλεγμονώδες: Τα ίδια λιπαρά οξέα που το κάνουν τόσο ενυδατικό, βοηθούν εξίσου στην καταπολέμηση της φλεγμονής και της ερυθρότητας.

Altuzarra

Η εφαρμογή του marula oil είναι απλή και για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να βάλεις δύο με τρεις σταγόνες  στα δάχτυλά σου και να το απλώσεις απαλά στο πρόσωπο με ταμποναριστές κινήσεις.

Εκτός, όμως, από την επιδερμίδα, το marula oil ωφελεί και τα μαλλιά. Χαρίζει μια εντυπωσιακή λάμψη, χωρίς να τα βαραίνει. Και εννοείται ότι δε χρειάζεται να ανησυχείς αν έρθει σε επαφή με το τριχωτό της κεφαλής. Ίσα-ίσα μόνο ευεργετικά θα μπορούσε να δράσει. Χρησιμοποίησέ το μετά το λούσιμο για τις ξηρές άκρες των μαλλιών σου, αλλά και για να τιθασεύσεις το φριζάρισμα.

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το μπαχαρικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ