Το ταξίδι του Οδυσσέα έγινε μακιγιάζ

Το ταξίδι του Οδυσσέα έγινε μακιγιάζ

Οι επαγγελματίες make-up artists της MAC που βρέθηκαν backstage της Τελετής Έναρξης κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, δημιούργησαν συνολικά 25 διαφορετικά looks σε 1.225 άτομα.

Γύρω από το ταξίδι του Οδυσσέα -που ήταν το concept όλης της τελετής- βασίστηκε η έμπνευση για τη δημιουργία του μακιγιάζ των χορευτών βασισμένα στα στοιχεία της φύσης, Θάλασσα, Ουρανός, Ήλιος και Γη.

«Ήταν μια ξεχωριστή και συνάμα συγκινητική εμπειρία. Με πολύ αγάπη και μεράκι η ομάδα της MAC συνεργάσθηκε με την καλλιτεχνική ομάδα των Τελετών και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό!» είπε η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης Προσωπικού MAC.

Στο green room του Καλλιμάρμαρου Σταδίου περισσότεροι από 150 celebrities, Oλυμπιονίκες και επίσημοι Καλεσμένοι αφέθηκαν στα χέρια των make-up artists της MAC, ανάμεσα στους οποίους οι Stevie Wonder, Vitorrio Grigolo, Στέφανος Κορκολής, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Καπουτζίδης, Maria Menounos, και άλλοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες που στήριξαν τους Αγώνες.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης Καλλιτεχνικός Διευθυντής είχε την ευθύνη του make up των παρουσιαστών της βραδιάς Vanessa Williams και Μάριου Φραγκούλη.

«Στην Έναρξη εμπνευστήκαμε από τη μυθολογία, φτιάξαμε μια δική μας "Οδύσσεια", μια κυρίαρχη θάλασσα με αναφορές στη μυθολογία, ανασύραμε κόσμους αρχαίους και τους μεταφέραμε στο σήμερα» εξήγησε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου από το Σχεδιασμό Κουστουμιών Έναρξης και Λήξης.