Μυστικό συστατικό: Η βρώμη είναι το συστατικό για το οποίο μιλάνε όλοι τελευταία

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Μυστικό συστατικό: Η βρώμη είναι το συστατικό για το οποίο μιλάνε όλοι τελευταία

Γάλα βρώμης, εκχύλισμα, νερό, έλαιο... η βρώμη είναι βάλσαμο για όλο το σώμα και τα μαλλιά. 

Η βρώμη δεν είναι ένα νέο συστατικό που μόλις ανακαλύψαμε και εξερευνούμε. Είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες (για να μην πούμε αιώνες) στην περιποίηση και κάνει θαύματα για την επιδερμίδα αλλά και για τα μαλλιά. Τελευταία ωστόσο, έχει γίνει θέμα συζήτησης ξανά, αποκτώντας hot status και φυσικά θα μιλήσουμε και εμείς για αυτό. Τι είναι αυτό που κάνει τη βρώμη τόσο αποτελεσματική και τόσο δημοφιλή στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και επιδερμίδας;

Η βρώμη είναι το δεύτερο πιο καταπραϋντικό συστατικό μετά το χαμομήλι και έτσι είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας. Έχει όμως και τη μαγική ιδιότητα να απορροφά το πλεονάζον σμήγμα συνεπώς είναι τέλεια για λιπαρά δέρματα και μαλλιά. Εκτός από αυτό, η βρώμη περιέχει σαπωνίνες, φυσικά καθαριστικά στοιχεία γι᾽αυτό τη βρίσκεις μέσα σε πολλά καθαριστικά προϊόντα.

pexels pixabay 87824

Το σημαντικότερο στοιχείο της ωστόσο είναι οι αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές της ιδιότητες (όπως είπαμε) που μπορούν να καλμάρουν ακόμα και παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Δεν είναι λοιπόν παράλογο που όλοι έχουν αρχίσει ξανά να μιλούν για τη βρώμη και να αναζητούν προϊόντα που την περιέχουν. Με τον κορονοϊό να έχει φέρει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα των μαλλιών και της επιδερμίδας μας, τη χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ.

Για να σε βοηθήσουμε να την εντάξεις και εσύ στην περιποίησή σου, βρήκαμε τα δέκα πιο αποτελεσματικά και απολαυστικά προϊόντα για την επιδερμίδα και τα μαλλιά και τα συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery. Ρίξε μία ματιά και βάλε αυτό το μαγικό συστατικό στην καθημερινή σου ρουτίνα!

Διάβασε ακόμα: Hair oiling: Η τεχνική που θα σώσει τα μαλλιά σου μετά το καλοκαίρι