#KintsugiNails είναι το μόνο nail art που πρέπει να ξέρεις το 2021

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#KintsugiNails είναι το μόνο nail art που πρέπει να ξέρεις το 2021

Μία τέχνη που θα σε βοηθήσει πολύ

Καλή χρονιά και χρόνια καλά με υγεία! Όλα τα beauty θέματα σήμερα θα ξεκινούν με ευχές γιατί είναι η πρώτη ημέρα του χρόνου και θέλω να τη γεμίσω θετικά συναισθήματα και ενέργεια. Γι’ αυτό αποφάσισα σήμερα ειδικά, να σου μιλήσω για την Ιαπωνική τέχνη του Kintsugi. Ίσως την ξέρεις αλλά αν δεν την έχεις ξανακούσει, ώρα να τη μάθεις.

Η τέχνη του Kintsugi είναι ουσιαστικά η τέχνη της χρυσής επιδιόρθωσης. Οι Ιάπωνες, αντί να πετάξουν ένα σπασμένο πιάτο για παράδειγμα ή να το κρύψουν βαθιά σε ένα ντουλάπι του κάνουν Kintsugi επιδιόρθωση και το φέρνουν στο μπροστά μέρος της βιτρίνας. Η φιλοσοφία του βασίζεται στο ότι, τα ψεγάδια είναι μέρος της ομορφιάς και της ιστορίας ενός αντικειμένου το οποίο, ακόμα και αν σπάσει, μπορεί να συναρμολογηθεί ξανά και να αποκτήσει υπεροχή ομορφιά. Το kintsugi λοιπόν θέλει τις ενώσεις των σπασμένων κομματιών στολισμένες με αληθινό χρυσό.

kintsugi ceramics

Κάπως έτσι δημιουργούν αντικείμενα μοναδικά και μοναδικής ομορφιάς. Αν το σκεφτείς, αυτό είμαστε και όλοι μας. Όντα με ατέλειες τις οποίες πρέπει να χαιρόμαστε και να γιορτάζουμε γιατί είναι αυτές που μας κάνουν ξεχωριστούς. Όντα με ψεγάδια και ρωγμές, που είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε σε ομορφιά και δύναμη. Βρίσκω λοιπόν ότι, τα #KintsugiNails, είναι το απόλυτο nail art για το 2021…

Είναι η τέχνη του να μετατρέπεις το ψεγάδι σε ομορφιά και την ήττα σε νίκη και προτείνω να το φορέσουμε με υπερηφάνεια το 2021 μετά από μία χρονιά που μας λύγισε, μας ράγισε αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Για δες τώρα μερικά σχέδια και καλή χρονιά!

Διάβασε ακόμα: 10 λαμπερά nail art για να αποχαιρετίσεις αυτή τη χρονιά με φως και αισιοδοξία