#Trending: Τα αρώματα έχουν τάσεις και εδώ θα μάθεις τις δημοφιλέστερες για φέτος

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#Trending: Τα αρώματα έχουν τάσεις και εδώ θα μάθεις τις δημοφιλέστερες για φέτος

Οι τάσεις δεν περιορίζονται στο μακιγιάζ, τα μαλλιά και το skincare. Και τα αρώματα υπακούν στα trends γι’ αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για τις φετινές τάσεις στο άρωμα.

Όταν μιλάμε για τάσεις, συνήθως αναφερόμαστε στο μακιγιάζ και τα μαλλιά, ενώ συχνά εμφανίζονται και τάσεις στην περιποίηση (skip care anyone?). Οι τάσεις όμως δεν περιορίζονται σε αυτά τα κομμάτια της ομορφιάς.

Και τα αρώματα υπακούν στα trends γι’ αυτό, κάθε χρόνο, παρατηρούμε αλλαγές στα αρωματικά group και νότες που επαναλαμβάνονται στις νέες αφίξεις του κόσμου των αρωμάτων.

Σήμερα λοιπόν, θα μιλήσουμε για τις 5 δημοφιλέστερες αρωματικές τάσεις και για τις νότες που θα μυρίζεις παντού γύρω σου. Αν μας ρωτάς, μας αρέσουν όλες και θα τις φορέσουμε σίγουρα!

7+1 αρώματα που δεν αποχωρίζονται εδώ και χρόνια οι Hollywood stars

Ζουμερά φρούτα

FRUITY

Τα φρούτα δεν είναι άγνωστα στα αρώματα. Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία, η «fruity» κατηγορία. Φέτος ωστόσο θα δούμε λίγο πιο ιδιαίτερες νότες όπως το Passion fruit, το βατόμουρο, το φραμπουάζ και το ραβέντι. Καθώς κάνουμε στροφή προς τη φύση, αυτές οι νότες μας θυμίζουν φρεσκάδα και αγνότητα.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το trend, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το NINA RICCI, NINA EXTRA ROUGE EAU DE PARFUM.

NINA RICCI NINA EXTRA ROUGE EAU DE PARFUM

Με νότες από βατόμουρο, φραμπουάζ, τριαντάφυλλο, τσάι, πραλίνα και βανίλια

Καφές

COFFEE

Κάθε χρόνο, οι αρωματοποιοί «συντονίζονται» και «παίζουν» με νότες οι οποίες κυριαρχούν. Για παράδειγμα, πρόπερσι το ρόδι είχε την τιμητική του και πέρισυ, η κάνναβη ήταν ό, τι πιο hot κυκλοφορούσε. Φέτος, το συστατικό που έχει σαγηνεύσει τους αρωματοποιούς είναι ο καφές. Λατρεύουμε τις νότες καφέ για΄τι είναι ζεστές, σχεδόν καπνιστές και unisex.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το trend, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το YSL, BLACK OPIUM EAU DE PARFUM.

YSL BLACK OPIUM EAU DE PARFUM

Με νότες από εσπεριδοειδή, absolute άνθος πορτοκαλιάς, συμφωνία μαύρου καφέ, βανίλια, essence κέδρου και essence patchouli.

Τελικά τα αρώματα έχουν ημερομηνία λήξης;

«Ωμές» νότες

PANTZARI

Η ομορφιά γίνεται ολοένα και πιο πράσινη και μοιραία, η αρωματοποιία στρέφεται σε διαφορετικά συστατικά. Τα λαχανικά φέτος θα παίξουν πολύ μεγάλο όλο στη διαμόρφωση των ευωδιών που θα χαρακτηρίσουν τον χειμώνα και ανάμεσά τους συγκαταλέγεται το παντζάρι, το καρότο και το μανιτάρι. Μας αρέσει αυτή η τάση γιατί μας προσφέρει ιδιαίτερες και πιο γήινες εναλλακτικές που δεν έχουμε συνηθίσει.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το trend, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το DIPTYQUE, KYOTO EAU DE TOILETTE.

DIPTYQUE KYOTO EAU DE TOILETTE

Με νότες από λιβάνι, τουρκικό τριαντάφυλλο, βετιβερ και ακόρντο παντζαριού

Πουδρένια επιδερμίδα

SKON

Τα αρώματα που μυρίζουν σαν την επιδερμίδα μας αλλά καλύτερα, είναι δημοφιλή εδώ και καιρό. Φέτος ωστόσο, γίνονται πιο θερμά και θυμίζουν την αγκαλιά που τόσο μας είχε λείψει τον περασμένο καιρό. Θα παρατηρήσεις περισσότερο musk και κεχριμπάρι, πούδρα και αισθησιακές νότες. Λατρεύουμε αυτή την τάση γιατί είναι η πιο sexy!

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το trend, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το BYREDO, YOUNG ROSE EAU DE PARFUM.

BYREDO YOUNG ROSE EAU DE PARFUM

Με νότες από πιπέρι sichuan, σπόρους ambrette, δαμασκηνό τριαντάφυλλο, ίριδα, musk και ambroxan

Δέρμα

SUEDE

Τα ξύλα, τα δέρματα και το Oud είναι νότες που βρίσκουμε σε αρρενωπά αρώματα. Φέτος παίρνουν μία πιο θηλυκή μορφή με το σουέντ να κυριαρχεί και να μας χαρίζει μερικές ιδιαίτερες μυρωδιές για πολύ εκλεκτά γούστα. Εννοείται αγαπάμε αυτή την τάση γιατί είναι αισθησιακή και διαφορετική, χαρίζοντάς μας πολύ χαρακτηριστικές μυρωδιές.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το trend, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το NARCISO RODRIGUE, FOR HER MUSC NOIR EAU DE PARFUM VAPO.

NARCISO RODRIGUE FOR HER MUSC NOIR EAU DE PARFUM VAPO

Με νότες από δαμάσκηνο, ηλιοτρόπιο, καρδιά από musk και συμφωνία δέρματος σουέτ

Mega-guide: 30 αρώματα για να βρεις αυτό που θα φοράς από εδώ και στο εξής