H δερματολόγος Θέμις Σγόντζου μας μιλάει για τα fillers

H δερματολόγος Θέμις Σγόντζου μας μιλάει για τα fillers

Το σκέφτεστε να κάνετε κάτι για το πρόσωπο σας αλλά δεν ξέρετε αν τα fillers είναι για σας; Μάθετε όσα χρειάζεστε.

«Τα εμφυτεύματα (fillers) του προσώπου χρησιμοποιούνται από τους δερματολόγους τόσο για ενίσχυση του όγκου του, όσο και για αντιμετώπιση των λεπτών, μέτριων ή βαθιών ρυτίδων» εξηγεί η δερματολόγος Θέμις Σγόντζου.

«Το πρώτο filler που χρησιμοποιήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 80΄ ήταν το βόειο κολλαγόνο. Από τότε πολλά προϊόντα έχουν κατακλύσει την αγορά, καθώς και ασθενείς που αναζητούν μη χειρουργικές επεμβάσεις για ανάπλαση του προσώπου τους. Το πιο συχνό εμφύτευμα παγκοσμίως είναι το υαλουρονικό οξύ. Στην κλινική πράξη χρησιμοποιούνται και fillers υδροξυαπατίτη, πολυγαλακτικού οξέος, βόειο ή τύπου ανθρώπειο κολλαγόνο» συμπληρώνει..

«Με το πέρας της ηλικίας παρατηρούνται αλλαγές στο πρόσωπο μας όπως τα ζυγωματικά που εμβυθίζονται, η εμφάνιση ρυτίδων και η εξάλειψη σταδιακά του οβάλ σχήματός του προσώπου» λέει η Θέμις και εξηγεί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. «Οι περιοχές του προσώπου στις οποίες απευθύνονται τα fillers περιλαμβάνουν το μέτωπο, το πόδι της χήνας (ρυτίδες γύρω από τις γωνίες των ματιών), τις ρυτίδες που βρίσκονται μεταξύ της μύτης και της γωνίας του στόματος και τα χείλη καθώς επίσης μπορούν να βελτιώσουν και το περίγραμμα του προσώπου».

«Γι' αυτό τα εμφυτεύματα αποτελούν λύση ενάντια στη φθορά που φέρνει ο χρόνος με άμεσα ορατά αποτελέσματα ενώ το δέρμα παραμένει μαλακό και φυσικό. Μπορεί να χρειαστούν μία έως τρεις συνεδρίες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα όπου κάθε μια δε διαρκεί συνήθως πάνω από μισή ώρα. Αργότερα μέσα σε διάστημα λίγων ωρών μπορεί πιο συχνά να παρατηρηθεί αναμενόμενο ελάχιστο οίδημα (πρήξιμο) ή κοκκινίλα στα σημεία έγχυσης του υλικού» σημειώνει για να ξέρετε τι θα περιμένετε.

«Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιου είδους επεμβάσεις σε εγκύους ή σε ανθρώπους με γνωστή αλλεργία σε κάποιο από τα προϊόντα ή ακόμα και σε αυτούς που πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Επίσης θα πρέπει για λίγες μέρες μετά να αποφεύγεται η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες όπως συμβαίνει στις σάουνες, στην ηλιοθεραπεία κα. Τέλος, κάθε έξι, οχτώ ή δώδεκα μήνες χρειάζεται συνήθως επανάληψη των συνεδριών προκειμένου να διατηρηθεί το αρχικό αποτέλεσμα» καταλήγει η δερματολόγος.