Τις μέρες με τσουχτερό κρύο κάνε hair cycling - Το «κλειδί» για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
Τις μέρες με τσουχτερό κρύο κάνε hair cycling - Το «κλειδί» για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Με έμπνευση το skin cycling, το hair cycling έρχεται για να «ξεκλειδώσει» την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών σου.

Το skin cycling ήταν ανάμεσα στα hot trends στην περιποίηση της επιδερμίδας την περσινή χρονιά. Λέω για αυτήν την τάση που περιλάμβανε τη ρουτίνα 4 ημερών, κάθε μία από τις οποίες έπρεπε να εναλλάσσεις τα συστατικά που χρησιμοποιείς στο δέρμα σου, ξεκινώντας με χημικό απολεπιστικό την πρώτη μέρα, ρετινόλη τη δεύτερη, και ενυδατική κρέμα την τρίτη και την τέταρτη. Κι όλα αυτά για να αποκτήσεις υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Τώρα έρχεται το hair cycling να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα… στα μαλλιά. Η ιδέα, λοιπόν, του hair cycling ακολουθεί το μοτίβο του skin cycling και σου λέει να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά σαμπουάν, conditioners, μάσκες και προϊόντα styling, όλα στοχευμένα στον δικό σου τύπο μαλλιών, για να καταπολεμήσεις τυχόν προβλήματα και να διασφαλίσεις ότι τα μαλλιά σου φαίνονται πάντα υγιή.

Αντίο φριζάρισμα: 10 anti-frizz προϊόντα μαλλιών για τέλεια hair looks όση υγρασία κι αν έχει

Πώς θα κάνεις αποτελεσματικά hair cycling

Αν θες να δοκιμάσεις το trend του hair cycling, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις επιταγές του καιρού. Αυτό λένε οι ειδικοί και σημαίνει ότι το hair cycling είναι ιδανικό για τα μαλλιά όταν έχει πολύ κρύο και αυτά τείνουν να γίνονται πιο ξηρά. Σαν αυτές τις μέρες που διανύουμε, δηλαδή.

Woman applying conditioner after the shower

Τι πρέπει να κάνεις εσύ, λοιπόν; Να έχεις στο μπάνιο σου μια εντατική μάσκα επανόρθωσης κι ενυδάτωσης, αλλά και λαδάκι μαλλιών και εναλλάξ σε κάθε λούσιμο να χρησιμοποιείς κάτι από αυτά. Μέσα στο «παιχνίδι» μπορείς να βάλεις και το μωβ σαμπουάν – αν είσαι ξανθιά- και μία φορά την εβδομάδα να το χρησιμοποιείς. Έτσι, θα δεις τα μαλλιά σου λαμπερά, υγιή και να έχουν επωφεληθεί διαφορετικά από το κάθε προϊόν που χρησιμοποιείς μέσα στην εβδομάδα.

Shopping time

Κι αν θέλεις να ξέρεις ποια προϊόντα είναι ικανά να επανορθώσουν τα μαλλιά σου τώρα που το κρύο ξεκινά- επιτέλους- να είναι τσουχτερό, δεν έχεις παρά να δεις την παρακάτω gallery.

Μάσκες, conditioners, λαδάκια, μοβ σαμπουάν… όλα θα τα βρεις με ένα scroll.