Balletcore beauty: To look που θυμίζει μπαλαρίνα είναι trend & έχουμε όλα τα tips για να το πετύχεις

Μαρία Ροδίτη
Balletcore beauty: To look που θυμίζει μπαλαρίνα είναι trend & έχουμε όλα τα tips για να το πετύχεις

Μαλλιά πιασμένα σε κότσο και αβίαστα cool μακιγιάζ θα σε μεταμορφώσουν στην απόλυτη μπαλαρίνα.

Ήδη από πέρσι άρχισε να ακούγεται έντονα στο TikTok ο όρος balletcore, ενώ με την έλευση του 2023 εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς. Λέω, φυσικά, για το signature look που έχουν οι μπαλαρίνες, με τα μαλλιά πιασμένα ψηλά και τη λάμψη της επιδερμίδας τους.

Το balletcore beauty, όπως ονομάζεται, θεωρείται μία από τις πιο hot τάσεις φέτος και ενδείκνυται για βραδινά looks που ισορροπούν σε μια κλωστή- ανάμεσα στον ρομαντισμό και το αβίαστο sexiness.

10 κότσοι για τις πιο στυλάτες Κυριακάτικες εμφανίσεις

Όλα τα βήματα για να πετύχεις το balletcore beauty

Παρακάτω θα δεις και τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις στο 100% το balletcore beauty.

https://www.instagram.com/p/CmPuj8GPzny

Ballerina bun

Ο ψηλός κότσος είναι ο πιο iconic τρόπος να θυμίζεις μπαλαρίνα. Για να του δώσεις ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στόλισέ τον με μια σατέν κορδέλα ή με ένα τούλινο scrunchie.

Λαμπερό δέρμα

Λαμπερό δέρμα χωρίς skincare δεν υπάρχει. Η καλή ενυδάτωση, λοιπόν, είναι το παν για το balletcore beauty. Μετά την ενυδατική κρέμα, βέβαια, θα χρειαστείς ένα ελαφρύ foundation και αρκετό highlighter στα σημεία-κλειδιά, δηλαδή στο τόξο του φρυδιού, τη μύτη, το τόξο του έρωτα και τα ζυγωματικά.

https://www.instagram.com/p/CYKBcCBL-7W

«Μεταξένια» σκιά ματιών

Frosted ροζ σκιές, περλέ ή και λιλά θα αναβαθμίσουν το balletcore μακιγιάζ σου. Διάλεξε μία σκιά σε υγρή μορφή για να πετύχεις στο 100% το trend.

balletcore.jpg

Ροζ τόνοι παντού

Το μονοχρωματικό μακιγιάζ είναι έτσι κι αλλιώς τάση. Εκτός από τη ροζ σκιά, λοιπόν, χρησιμοποίησε και έντονο ροζ ρουζ, αλλά και ροζ κραγιόν ή gloss στα χείλη.

Στο TikTok το balletcore beauty έχει γίνει viral με ολοένα και περισσότερα κορίτσια να το τολμούν και να δείχνουν βήμα-βήμα πώς να το πετύχεις κι εσύ. Τόλμησέ το και γίνει η μπαλαρίνα που τόσα χρόνια φανταζόσουν. Ακόμα και αν δεν κατάφερες ποτέ να βάλεις πουέντ.