Η Jennifer Lopez με το spiky bun μάς κάνει να νοσταλγούμε τα 90’s

Μαρία Ροδίτη
Η Jennifer Lopez με το spiky bun μάς κάνει να νοσταλγούμε τα 90’s

Το spiky bun είναι μεγάλη τάση ξανά. Εσύ, ακόμα να το δοκιμάσεις;

Αν υπάρχει ένα beauty icon που μας θυμίζει έντονα τη δεκαετία του 1990, τότε αυτή ξεκάθαρα είναι η Jennifer Lopez. Η 52χρονη star εκείνη την εποχή ξεκίνησε την καριέρα της και φαίνεται πως το mood εκείνης της περιόδου – τόσο στη μόδα αλλά κυρίως στην ομορφιά- είναι αξεπέραστο για την ίδια.

Γιατί το λέω αυτό; Διότι η JLo έκανε το πιο 90’s spiky braided bun και μας έβαλε σε mood νοσταλγίας μόνο με μία φωτογραφία.

Baby braids: Η JLo άφησε τα signature waves της για το πιο κλασικό Y2K χτένισμα

Το spiky braided bun της Jennifer Lopez είναι το τέλειο χτένισμα για κάθε περίσταση

Πίσω από το spiky bun της Jennifer Lopez βρίσκεται όπως πάντα ο celebrity hairstylist, Chris Appleton, ο οποίος συνεργάζεται επίσης με την Kim Kardashian, την Dua Lipa και πολλές άλλες stars του πλανήτη. Ο expert, όπως βλέπεις στη φωτογραφία, «δούλεψε» πάνω σε sleek μαλλιά και δημιούργησε αυτόν τον τόσο stylish κότσο.

JLO_SPIKYBUN.jpg

Τι είναι, όμως, ακριβώς το spiky bun; Είναι ένας κότσος στον οποίο πετούν μικρά τουφάκια, που είναι όμως εντελώς ίσια. Έχουν ισιωθεί πολύ καλά με πρέσα για το απόλυτο sleek αποτέλεσμα. Στην περίπτωση της JLo, βέβαια, ο Chris Appleton αναβάθμισε το spiky bun κάνοντας και πλεξούδα σε αυτό. Και κάπως έτσι έδωσε σε όλες τις fans της star το απόλυτο hair inspo για κάθε περίσταση: για εμφανίσεις στο γραφείο και στον καφέ με τις κολλητές μέχρι τον γάμο ή το πάρτι που είσαι καλεσμένη.

https://www.instagram.com/p/CioFGEyAZe3

Ο Έλληνας hairstylist, Tom Zois, μας είχε πει εδώ και καιρό για το spiky bun

Ο Tom Zois επιμελείται Ελληνίδες celebrities, όπως η Τάμτα και η Demy, ενώ φέτος έχει αναλάβει το hairstyling της Βίκυς Καγιά στο GNTM. Ο ταλαντούχος hairstylist μάς είχε μιλήσει τον Απρίλιο του 2022 λέγοντας πως τα 90’s και οι τάσεις τους είναι super hot, αλλά συγκεκριμένα το spiky bun είναι για όλες τις ώρες.

«Μια ακόμη τάση από τα 90’s που έχει επανέλθει είναι το sleek spiky hair bun, το οποίο είδαμε πολύ στα Oscars και στα Grammys και είναι πολύ εύκολο να γίνει. Είναι ένα χτένισμα για όλες τις ώρες πραγματικά», είχε πει στο Queen.gr ο Tom Zois.

spiky_hair.jpg

Και είχε εξηγήσει αναλυτικά πώς μπορούμε να το κάνουμε μόνες μας: «Μετά το λούσιμο, στεγνώνουμε τα μαλλιά, βάζουμε ένα προϊόν λείανσης και ισιώνουμε πολύ καλά. Σε αυτό το χτένισμα θέλουμε πολύ καλά ισιωμένες άκρες. Έπειτα, πιάνουμε μια sleek, αυστηρή ponytail, χωρίζουμε σε πέντε τούφες την αλογοουρά και αρχίζουμε να στριφογυρίζουμε γύρω γύρω τις τούφες μέχρι να γίνει κότσος. Και, βέβαια, σταθεροποιούμε με τσιμπιδάκια, αλλά αφήνουμε ελεύθερες τις άκρες. Ψεκάζουμε με λακ για να είναι φιξαρισμένες οι αιχμηρές άκρες. Αν μια κοπέλα θέλει να κάνει μια παραλλαγή μπορεί να κάνει το εξής: Να αφήσει τουφάκια μπροστά ή να χρησιμοποιήσει butterfly hairclips, που είναι τεράστια τάση των early 90’s. Εναλλακτικά, μπορεί να κάνουμε λοξή φράντζα στο πλάι που να καταλήγει πίσω στο αυτί ή zig zag χωρίστρα που είναι επίσης μεγάλη τάση».