Y2K makeup: Το powder foundation επέστρεψε κι έχουμε τα 10 καλύτερα προϊόντα

Μαρία Ροδίτη
Y2K makeup: Το powder foundation επέστρεψε κι έχουμε τα 10 καλύτερα προϊόντα

Το powder foundation ζει και πάλι ένδοξες στιγμές, έχει γίνει viral στο TikTok και σε προκαλεί να «ταξιδέψεις» κι εσύ μαζί του στα θρυλικά 00s.

Την προηγούμενη χρονιά είδαμε τα 00s να παίρνουν σάρκα και οστά στη μόδα και να επιστρέφουν δυναμικά. Και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τη συγκεκριμένη τάση, αλλά αυτήν τη φορά όχι μόνο μέσα από το πρίσμα της μόδας, αλλά και της ομορφιάς.

Το Υ2Κ makeup έρχεται το 2023 για να μας απασχολήσει με τις μεταλλικές σκιές και τα lip gloss να είναι παντού. Δεν είναι, όμως, αυτές οι τάσεις που μας κάνουν εντύπωση. Εντύπωση προκαλεί το comeback του powder foundation, το οποίο εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει viral στο TikTok.

For real! 10 makeup που μοιάζουν με φίλτρο για την επιδερμίδα σου και συμβουλές από μία ψυχολόγο

Αμέτρητα τα videos στο TikTok με foundation σε μορφή πούδρας

Τα δεδομένα από το TikTok αποκαλύπτουν ότι το powder foundation αποκτά πολύ γρήγορα δημοτικότητα. Στην πραγματικότητα, το hashtag #PowderFoundation έχει αυξηθεί κατά 75,9% μόνο τον τελευταίο μήνα με πάνω από 143,8 εκατομμύρια προβολές βίντεο να εστιάζουν στο συγκεκριμένο beauty item.

Γιατί τόσος χαμός; Διότι το foundation σε πούδρα αφήνει ένα απαλό φινίρισμα στην επιδερμίδα, θολώνει τους πόρους και τις ατέλειες και το αποτέλεσμα μοιάζει πραγματικά με φίλτρο υψηλής κάλυψης. Κι όμως!

Μπορεί στα 00s τα powder foundations να επιβάρυναν την επιδερμίδα, όμως οι σημερινές φόρμουλες δεν είναι έτσι. Αφήνουν το δέρμα να «αναπνεύσει» και χαρίζουν απαλή λάμψη χωρίς να φράσσουν τους πόρους.

foundation_powder.jpg

Shopping time

Αν, λοιπόν, βαρέθηκες το υγρό foundation και θες κάτι πιο βολικό ή αν μπήκες απλά στον πειρασμό να δοκιμάσεις το powder foundation, συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τον απόλυτο οδηγό αγοράς.

FENTY_POWDER_FOUNDATION.JPG

FENTY BEAUTY, Pro Filt'r Soft Matte Powder Foundation

Χαρίζει διακριτική έως πλήρη κάλυψη και φυσικό ματ τελείωμα σε κάθε τύπο επιδερμίδας.

MAC_POWDER_FOUNDATION.JPG

MAC, STUDIO FIX POWDER PLUS FOUNDATION

Ένα προϊόν 2 σε 1. Foundation σε μορφή πούδρας, που προσφέρει στο δέρμα το απόλυτο ματ τελείωμα, με μέτρια προς πλήρη κάλυψη, η οποία διαρκεί 12 ώρες και παράλληλα ελέγχει τη λιπαρότητα.

BENEFIT_POWDER_FOUNDATION.JPG

BENEFIT COSMETICS, Hello Happy Velvet Powder Foundation

Είναι ελαφρύ και αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Επίσης, εξασφαλίζει ματ αποτέλεσμα, αλλά αφήνει απαλή κρεμώδη αίσθηση, χάρη στα εκχυλίσματα βουτύρου καριτέ που περιέχει και που είναι γνωστό ότι προσφέρουν πλούσια απαλή αίσθηση.

maxfactor_powder_foundation.JPG

Max Factor, Facefinity Compact Foundation

Συνδυάζει τις ελαφριές ιδιότητες μιας πούδρας με την κάλυψη ενός υγρού foundation.

guerlain_powder_foundation.JPG

Guerlain, Parure Gold Gold Radiance Powder Foundation

Με ενεργό συστατικό που ενισχύει το κολλαγόνο, αυτό το powder foundation έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση και κράτημα που διαρκεί.

Συνέχισε στην gallery και δες άλλα 5 powder foundations.