Frosted lips: Τα 90s επιστρέφουν στο μακιγιάζ και τα «παγωμένα» χείλη έρχονται πάλι στο προσκήνιο

Μαρία Ροδίτη
Frosted lips: Τα 90s επιστρέφουν στο μακιγιάζ και τα «παγωμένα» χείλη έρχονται πάλι στο προσκήνιο

To μακιγιάζ που λάτρευαν τα supermodels των 90s θα είναι παντού αυτήν την άνοιξη. Εσύ είσαι έτοιμη να τους «παγώσεις» όλους με τα frosted lips σου;

Το beauty comeback είναι… στα πάνω του τα τελευταία χρόνια. Ολοένα και περισσότερες τάσεις ομορφιάς του παρελθόντος επανέρχονται και μας κάνουν να θυμηθούμε τα παιδικά ή εφηβικά μας χρόνια- τότε που ζούσαμε πιο ανέμελα και όλα ήταν τελείως διαφορετικά.

Μετά, λοιπόν, από τα hair accessories των 90s που έχουν κατακλύσει τον beauty world, τώρα έρχονται τα frosted lips να μας απασχολήσουν. Τα «παγωμένα» χείλη επιστρέφουν κι ετοιμάσου να ξεχάσεις τις ματ υφές που τόσο καιρό έβλεπες παντού.

Bow lips: Τα «κουκλίστικα» χείλη τρεντάρουν και φέρνουν τα 20s στο προσκήνιο

Frosted lips: Από τα 60s στα 90s και στο σήμερα

Τα παγωμένα, λαμπερά κραγιόν σε ασημί ή ροζ shimmer απόχρωση εμφανίστηκαν τη δεκαετία του ’60, τα είδαμε ξανά στα 80s αλλά σε πιο έντονες ροζ και κόκκινες αποχρώσεις, και τελικά στα τέλη της δεκαετίας του ’90 έγιναν statement χάρη στα supermodels της εποχής που υιοθέτησαν την τάση επανειλημμένα. Και όχι μόνο στις αποχρώσεις που προείπαμε, αλλά και σε καφέ και κεραμιδί-κόκκινο.

https://www.instagram.com/p/CqIxA1NpZAQ

Από τότε μέχρι και σήμερα, μπήκαμε στην εποχή της ματ υφής στα χείλη, με τα πολύ σταθερά και καθόλου γυαλιστερά κραγιόν να πρωταγωνιστούν σε περιοδικά, catwalks και social media. Μόνο που τώρα… ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Γιατί το 2023 κάνουν comeback τα frosted lips σε όλες τις εκδοχές που μπορείς να φανταστείς: σε ροζ και διάφανο, σε καφέ και nude, σε όποια απόχρωση εσύ θέλεις.

Frosted lips inspo

frosty1.jpg

Η Lizzo με ombre frosted lips σε καφέ αποχρώσεις και matchy eye look.

frosty2.jpg

Η Shay Mitchell με frosted lips με περίγραμμα.

frosty3.jpg

Η Madelyn Cline με neutral frosted lips.

https://www.instagram.com/p/CeCBh2JOuk-

Η Vanessa Hudgens με περλέ ροζ χείλη.