Δύο τρόποι να φορέσετε κόκκινο στα μάτια, βγαλμένοι από το AXDW

Δύο τρόποι να φορέσετε κόκκινο στα μάτια, βγαλμένοι από το AXDW

Στo Athens Xclusive Designers Week το κόκκινο στα μάτια φορέθηκε στα shows των Celia D. και Ratt by Rita Attala.

Celia D. και Rita Attala: Δύο σχεδιάστριες που απενοχοποίησαν το κόκκινο μακιγιάζ στα μάτια και του έδωσαν νέα, μοντέρνα μορφή με τη συμβολή της Μake Up For Εver. Στη Celia D. είδαμε το look της «μοντέρνας αμαζόνας» με πολλά στοιχεία έθνικ κι αυτό αποτυπώθηκε και στο μακιγιάζ των μοντέλων, που επιμελήθηκε η Μake Up For Εver.

«Ένα λαμπερό κόκκινο της φωτιάς στο πάνω βλέφαρο» μας λέει ο επίσημος make-up artist της Μake Up For Εver Εμμανουήλ Αποστολάκης, «τετραγώνισε το βλέφαρο προς τα έξω, δίνοντας ένα έντονο βλέμμα. Αυτό το look δεν έχει μάσκαρα για να μην αποδυναμωθεί η δυναμική του κόκκινου τετραγώνου, παρά μόνο γύρισμα των βλεφαρίδων με το ειδικό ψαλιδάκι».

«Τα χείλη παρέμειναν nude με το κραγιόν 22 της Μake Up For Εver» λέει ο Εμμανουήλ. «Το άλλο στοιχείο του look, εκτός του κόκκινου στα μάτια που έκανε εμφανή την παρουσία του, ήταν terracotta blush ψηλά στους κροτάφους που έδινε την εικόνα της πολεμίστριας» εξηγεί και σχολιάζει «Πολλά από τα μοντέλα θέλησαν να κρατήσουν το μακιγιάζ για να συνεχίσουν με μία έξοδο. Άρεσε πολύ. Ήταν ιδιαίτερο»

Μία άλλη οπτική του κόκκινου, δόθηκε στο look του fashion show Ratt by Rita Attalla. «Μία γραμμή πορτοκαλοκόκκινη ψηλά στο άνω βλέφαρο πολύ κοντά στο κόκκαλο ήταν το καθοριστικό στοιχείο του look. Σε αυτήν προστέθηκαν μετά μικρές γραμμές που την έκαναν να θυμίζει βλεφαρίδα από μακριά. Η έμπνευση ήρθε από τα ρούχα αλλά και από σκηνές του Almodovar» εξηγεί ο Εμμανουήλ.

«Υπήρχαν πολλά 60's στοιχεία, γραμμές και χρώματα και γι΄ αυτό επιλέξαμε αυτό το look. H κοραλλί αυτή η γραμμή κυριαρχούσε και δεν άφηνε χώρο για περιττά συμπληρώματα. Το μόνο που υπήρχε ήταν μία απαλή μοβ σκίαση στο κάτω βλέφαρο για να προσθέσει ένταση στο βλέμμα και πολλή μάσκαρα, όπως ήθελε η σχεδιάστρια που αγαπάει τη μάσκαρα» λέει ο Εμμανουήλ Αποστολάκης, και ολοκληρώνει «Τα χείλη κι εδώ ήταν nude με το 22 και πάλι, μόνο που αυτή τη φορά είχαν λίγο κοραλλί gloss από πάνω».