Αντιγράψτε το look: τα smoky eyes της Charlize Theron

Αντιγράψτε το look: τα smoky eyes της Charlize Theron

Στην πρεμιέρα της Χιονάτης στο Λονδίνο

Τα sexy smoky eyes δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας και πάντα υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα. H makeup artist Pati Dubroff που επιμελήθηκε το μακιγιάζ της Charlize Theron στο κόκκινο χαλί της Χιονάτης, εξήγησε step by step πώς το δημιούργησε στο allure.com.

1. Προετοιμάστε τα μάτια με ένα primer, το οποίο σταθεροποιεί την σκιά (δικό της αγαπημένο, το Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, Original).

2. Με ένα πινέλο, απλώστε μια γκρι κρεμώδη σκιά κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων και στο άνω βλέφαρο, τραβώντας την πέρα από την εξωτερική γωνία των ματιών (η Dubroff χρησιμοποίησε την σκιά Nars Cream Eyeshadow, Lili Marlene). Απλώστε σε όλο το κινητό βλέφαρο μια ουδέτερη ματ σκιά και από πάνω μια λαμπερή ασημί. Τέλος, περάστε μια στρώση γκρι και μαύρης σκιάς κατά μήκος της κόγχης των ματιών για να δώσετε περισσότερο βάθος στο βλέμμα. Για το μακιγιάζ της Charlize χρησιμοποίησε την παλέτα Dior 5 Colours Designer Eyeshadow Palette, Smoky Design.

3. Βάλτε κονσίλερ στην εσωτερική γωνία των ματιών και απλώστε το προς το κέντρο του άνω βλεφάρου. «Με αυτό τον τρόπο μένει καθαρό» εξηγεί η Dubroff. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ματ κρεμώδη σκιά στον τόνο του δέρματος.

4. Με ένα μαύρο eyeliner τονίστε τη γραμμή κατά μήκος των πάνω και κάτω βλεφαρίδων (εκείνη χρησιμοποίησε το Nars Larger Than Life Eye Pencil, Via Veneto) και ολοκληρώστε το μακιγιάζ με ψεύτικες βλεφαρίδες και αρκετές στρώσεις μάσκαρα.

5. Όσο για το υπόλοιπο πρόσωπο: Λίγο κρεμώδες ρουζ στα ζυγωματικά και μια στρώση ροζ-μπεζ κραγιόν στα χείλη αρκεί για να κρατήσει το αποτέλεσμα σε ισορροπία- «το focus σε αυτό το look γίνεται στα μάτια και την επιδερμίδα, είπε η Dubroff».