Backstage beauty: Πολυδιάστατα χτενίσματα στο show του οίκου Missoni

Backstage beauty: Πολυδιάστατα χτενίσματα στο show του οίκου Missoni

Ο Eugene Souleiman, Διευθυντής Δημιουργικού της Wella Professionals εξηγεί βήμα βήμα το look

Το hair look στην επίδειξη του οίκου Missoni στο Μιλάνο για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα 2013 ήταν ένα μάθημα φυσικής. Ο Eugene Souleiman, Διευθυντής Δημιουργικού της σειράς Care & Styling της Wella Professionals σε όλο τον κόσμο, «έχτισε» το χτένισμα με μαθηματική λογική: «Ήθελα να δημιουργήσω ένα χτένισμα που να είναι πολυδιάστατο, που να φαίνεται πολύ διαφορετικό ανάλογα με την οπτική αυτού που το κοιτάζει και που να δείχνει τη δυναμική του με την κίνηση», δήλωσε.

Δημιούργησε μια σειρά από ξεχωριστές αλογοουρές τις οποίες «στοίβαξε» τη μια πάνω στην άλλη για να δημιουργήσουν ένα πιο λεπτό προφίλ με αεροδυναμική όψη. Στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού το προφίλ ήταν μικρό και σφιχτό με λίγη λάμψη ενώ προς τα πίσω έδειχνε άγριο και τελείως διαφορετικό. Ωστόσο, μόνο όταν τα κορίτσια περπάτησαν στο catwalk αποκαλύφθηκε η ευφυΐα αυτού του χτενίσματος, καθώς οι απαλές τούφες από το πλάι του κεφαλιού πλέκονταν με την ατίθαση αλογοουρά για να δημιουργήσουν ένα απλό, σπορ, μίνιμαλ look με ιδιαίτερη δυναμική.

Πώς το δημιούργησε:

- Ξεκινήστε λούζοντας τα μαλλιά με το Wella Professionals Enrich Shampoo and Conditioner, για να είστε σίγουρες πως θα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.
-• Ψεκάστε τα μαλλιά με τη λοσιόν Wella Professionals Perfect Setting Blow Dry και στεγνώστε με μια επίπεδη βούρτσα κρατώντας τα μαλλιά ίσια και λεία.
- Ψεκάστε τα μαλλιά με το Wella Professional Ocean Spritz Beach Texture Spray και περάστε τα με σίδερο ισιώματος.
- Για να δημιουργήσετε αυτή την ιδιαίτερη αλογοουρά, πιάστε τα μαλλιά με ένα κλιπ στην κορυφή του κεφαλιού. Πάρτε μια τούφα κοντά στον αυχένα (περίπου 15 εκ.) και μαζέψτε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μαλακή τρίχα. Δέστε τα μαλλιά σε αλογοουρά με ένα λαστιχάκι.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία δουλεύοντας με τον ίδιο τρόπο σε όλο το κεφάλι και στερεώνοντας κάθε αλογοουρά πάνω στην άλλη.
- Όταν φτάσετε στην πρώτη από τις τέσσερις αλογοουρές, πάρτε μια ποσότητα από τον αφρό Wella Professionals Extra Volume Mousse και απλώστε την στις ρίζες των μαλλιών, πριν τα πιάσετε σε αλογοουρά. Μην βουρτσίσετε την τούφα με τον αφρό γιατί χρειάζεται να έχει όγκο.
- Την τελευταία τούφα μην την ενώσετε με την αλογοουρά. Απλώστε τον αφρό, κατόπιν πάρτε το σίδερο ισιώματος και ισιώστε τις άκρες της τούφας και αφήστε την να πέσει πάνω από τις άλλες αλογοουρές.

- Φροντίστε να αφήσετε μερικές μικρές τούφες στο πλάι του κεφαλιού και περάστε ξανά το σίδερο ισιώματος για να τις κατευθύνετε προς το πίσω μέρος του κεφαλιού.
- Τέλος, ψεκάστε με Wella Professionals Ocean Spritz Beach Texture Spray στην αλογοουρά, στεγνώστε με το πιστολάκι και, ολοκληρώστε με το σίδερο ισιώματος για να δημιουργήσετε ένα στεγνό φινίρισμα με έντονη υφή.
- Ψεκάστε το μπροστινό μέρος των μαλλιών με Wella Professionals Stay Essential Finishing Spray για να σταθεροποιήσετε το χτένισμα.