Μάθε γιατί να επιλέγεις γυάλινα δοχεία για την αποθήκευση τροφίμων

Μαρία Ροδίτη
Μάθε γιατί να επιλέγεις γυάλινα δοχεία για την αποθήκευση τροφίμων

Άσε στην άκρη τις πλαστικές συσκευασίες και επίλεξε ως υλικό το γυαλί!

«Τι θα φάμε αύριο;»! Μία κλασική ερώτηση που κάνεις καθημερινά στον εαυτό σου. Σε όλους συμβαίνει αυτό! Η επιλογή φαγητού και η μαγειρική είναι ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε σπίτι και είναι και λογικό. Είναι μια απόλαυση και μια ανάγκη.

Αμέσως μετά, όμως, έρχεται… η αναζήτηση τάπερ. Πώς θα πάρεις, άλλωστε, το φαγητό στο γραφείο σου την επόμενη μέρα; Και να που σε αυτό το σημείο κάνεις το μεγαλύτερο λάθος. Συνήθως, επιλέγεις να αποθηκεύσεις το γεύμα σου μέσα σε πλαστικά τάπερ και γενικά χρησιμοποιείς πλαστικές αποθηκευτικές συσκευασίες.

Το περιβάλλον δεν το σκέφτεσαι; Το πλαστικό είναι το χειρότερο «δώρο» που μπορείς να κάνεις τόσο στο ίδιο το φαγητό σου όσο και στο περιβάλλον.

Γι' αυτό δες εδώ εναλλακτικούς τρόπους να προστατεύσεις το περιβάλλον!



Σκέψου μόνο ότι περίπου 4,8 - 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς, ενώ στη Μεσόγειο επιπλέουν 1.455 τόνοι πλαστικού. Στην Ελλάδα από τους 180.000 - 300.000 τόνους πλαστικής συσκευασίας που παράγονται ετησίως, μόνο ένα μικρό ποσοστό ανακυκλώνεται. Το υπόλοιπο καταλήγει στις χωματερές, τις πόλεις και τις θάλασσες.

Η εναλλακτική και eco-friendly λύση του γυαλιού

Κι αν αναρωτιέσαι ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική του πλαστικού τάπερ σου, απάντηση υπάρχει: το γυάλινο τάπερ και η οποιαδήποτε γυάλινη συσκευασία αποθήκευσης τροφίμων. Δοκίμασέ το και... δεν θα χάσεις. Ούτε εσύ, ούτε ο πλανήτης στον οποίο ζεις.

https://www.instagram.com/p/CKcCyp7gSg_

Έτσι, θα μειώσεις το περιβαλλοντικό αποτύπωμά σου στο περιβάλλον και θα ξέρεις – με βεβαιότητα- ότι ακολουθείς καθημερινά eco-friendly πρακτικές. Για να καταλάβεις, χρησιμοποιώντας γυαλί, φροντίζεις ώστε να χρησιμοποιείται 40% λιγότερη ενέργεια και άρα προστατεύεις με τον τρόπο σου τον πλανήτη.

Και όχι μόνο… Στην παρακάτω gallery μπορείς να μάθεις ακόμα τέσσερις λόγους που θα σε πείσουν να χρησιμοποιείς πάντα γυάλινες συσκευασίες στην αποθήκευση τροφίμων και ροφημάτων.